Καλογερόπουλος: “Με σύνεση, σοβαρότητα και χαμηλούς τόνους θα αντιμετωπίσουμε το ζήτημα της διαχείρισης των απορριμμάτων”

Την ανάγκη να υπάρχει σύνεση, σοβαρότητα και κυρίως χαμηλοί τόνοι από όλους, ώστε να αντιμετωπιστεί συνολικά το ζήτημα της διαχείρισης των απορριμμάτων και της καθαριότητας στο Δήμο, εξέφρασε μιλώντας στο ΡΑΔΙΟ ΑΙΓΙΟ ο δήμαρχος Αιγιαλείας κ. Δημήτρης Καλογερόπουλος. «Όταν οι επικεφαλής των αρμοδίων φορέων σχεδιάζουμε λύσεις και συναποφασίζουμε, σεβόμαστε παράλληλα την κατάσταση και δεν «ενοχλούμε» με πολλά λόγια, δημιουργώντας πρόβλημα σε όσους επιθυμούν να μας βοηθήσουν και καταστρέφοντας τις επίπονες και επίμονες προσπάθειες της σημερινής δημοτικής αρχής, όπως δυστυχώς χάλασαν οι προσπάθειες των προηγουμένων» σημείωσε με νόημα ο κ. Καλογερόπουλος.

Ο Δήμαρχος διευκρίνισε πως οι φορείς που έχουν την ευθύνη των αποφάσεων και της υλοποίησής τους είναι το Υπουργείο Περιβάλλοντος (Γενική Γραμματεία Διαχείρισης Αποβλήτων), η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, ο ΦοΔΣΑ Αχαΐας και ο Δήμος Αιγιαλείας. Πρόκειται για ένα ιδιαίτερα ευαίσθητο θέμα που απαιτεί χειρισμούς λεπτούς και, όπως σημείωσε ο κ. Καλογερόπουλος, «όταν υπάρχουν κάποιοι, ελάχιστα θεσμικοί έως και εξωθεσμικοί, που σπεύδουν να κάνουν ανακοινώσεις και να λένε διάφορα, δυσκολεύουν την όλη κατάσταση σε αντίθεση με τους αρμοδίους, που κρατούν χαμηλούς τόνους ακριβώς γιατί έτσι απαιτεί η περίσταση και οι διαδικασίες. «Όλοι θέλουν να φτάσουν κατευθείαν με το κοφίνι στον τρύγο, χωρίς όμως να έχουν ιδέα από τις υπόλοιπες εργασίες που απαιτούνται μέχρι το τελικό σημείο» είπε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος, ο οποίος συνέχισε: «Μπορεί οι επικεφαλής των φορέων να συναποφασίσαμε, όμως απαιτούνται και οι εγκρίσεις των αποφάσεών μας από τα συλλογικά όργανα που εκπροσωπούμε, οπότε αντί να προκαλούμε και χαλάσουμε όσα προσεκτικά έχουν σχεδιαστεί ως τώρα, ας αφήσουμε τον σχεδιασμό να προχωρήσει».

Ο κ. Καλογερόπουλος καταλήγοντας, τόνισε: «Χρειάζεται μεθοδολογία για να μην καταστρέψουμε τις προσπάθειες που καταβάλλονται, όπως δυστυχώς καταστράφηκαν και οι προηγούμενες των προκατόχων μας. Αν κάποιος δεν μπορεί να βοηθήσει, τουλάχιστον ας μην εμποδίζει. Δεν είναι όλα εύκολα, θα αντιμετωπίσουμε δυσκολίες και προβλήματα και πρέπει να λέμε στους πολίτες την αλήθεια».