Καλογερόπουλος: «Είμαι περήφανος για εσάς και για όσα σπουδαία έχουμε μαζί καταφέρει»

Στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Δήμου

Στην αίθουσα του Δημοτικού Κινηματογράφου «Απόλλων» στο Αίγιο πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης η καθιερωμένη κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Δήμου Αιγιαλείας και των δημοτικών υπαλλήλων του.

Τη βασιλόπιτα ευλόγησε, εκ μέρους του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Καλαβρύτων κι Αιγιαλείας κ. Ιερωνύμου, ο π. Χρήστος Τσάκαλος, ο οποίος τόνισε πως η ελληνική παράδοση προβλέπει την ευλογία τη Θεού σε εκδηλώσεις κοπής πρωτοχρονιάτικης πίτας δίνοντας έτσι και θρησκευτικό χαρακτήρα, μεταφέροντας αισιοδοξία και ελπίδα ώστε το νέο έτος να δικαιώσει τις ευχές όλων για ένα καλύτερο μέλλον προς ωφέλεια του Δήμου, των εργαζομένων και των δημοτών, με σωματική και ψυχική υγεία.

 

Λαμβάνοντας το λόγο, ο δήμαρχος Αιγιαλείας κ. Δημήτρης Καλογερόπουλος μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στη δύσκολη «παρένθεση» της διετίας της πανδημίας του κορωνοϊού, που λειτούργησε ανασταλτικά για όλη την κοινωνία στον καθημερινό αγώνα για την επίτευξη προσωπικών και συλλογικών στόχων. «Στα μεγάλα ζητήματα πάντως τα πήγαμε καλά και δικαιωματικά είστε συμμέτοχοι σε αυτό» τόνισε προς τους υπαλλήλους ο δήμαρχος και συνέχισε: «Είμαι περήφανος και για εσάς και για τους συνδημότες αλλά και για τους συνεργάτες μου, υπηρεσιακούς και αιρετούς, που καταφέραμε να έχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα για το ζήτημα των απορριμμάτων, ένα ζήτημα που αφορά κυρίως τη δημόσια υγεία.  Σημαντική ήταν και η επίτευξη της ολοκλήρωσης του νέου αποχετευτικού δικτύου της παραλιακής ζώνης, μια σοβαρή υποδομή που έρχεται από το παρελθόν και με αναφορά στην προστασία του περιβάλλοντος, στην καθαριότητα και βεβαίως στην τουριστική ανάπτυξη της περιοχής. Τέλος, μετά από μεθοδική προσπάθεια, ο Δήμος έχει πλέον αποκτήσει αξιοπρέπεια και αξιοπιστία προς τους πιστωτές του, κάτι που δεν συνέβαινε στο παρελθόν φέρνοντάς μας σε ιδιαίτερα δύσκολη θέση. Ο Δήμος Αιγιαλείας πλέον έχει αποκτήσει αξιοπρέπεια και αξιοπιστία.»

Ακολούθησαν ευχές για καλή και δημιουργική χρονιά και αμέσως μετά η κοπή της πίτας, με τους τυχερούς υπαλλήλους να κερδίζουν ολιγοήμερη άδεια από την εργασία τους.