Καλογερόπουλος: “Δρομολογούμε λύσεις και φαίνεται ολοκάθαρα στους πολίτες ότι τουλάχιστον έχουν απαλλαγεί από τα σκουπίδια που «παραλάβαμε» στους δρόμους”

Πέρασε κιόλας ένας χρόνος από τότε που ανέλαβε το τιµόνι του ∆ήµου η δηµοτική αρχή Καλογερόπουλου, ξεκινώντας µε πλειοψηφία στο δηµοτικό συµβούλιο, µε τη σύµπραξη της παράταξης «Ποιοτικής Αιγιάλειας» της Βασιλικής Ψυχράµη. Λίγο πριν την εκπνοή του πρώτου χρόνου, η µεταξύ τους συνεργασία διεκόπη και πλέον η δηµοτική οµάδα του ∆ηµάρχου Αιγιάλειας ∆ηµήτρη Καλογερόπουλου, πορεύεται χωρίς πλειοψηφία, µετά τις αλλαγές που επέφερε στο δηµοτικό σκηνικό το σύστηµα της απλής αναλογικής.

 Το φετινό καλοκαίρι ήταν ιδιαίτερα «καυτό» για το ∆ήµαρχο, µε το θέµα των απορριµµάτων να αποτελεί το νούµερο ένα πρόβληµα του ∆ήµου και τη δηµοτική αρχή να αναζητά λύσεις και να εξασφαλίζει τη µεταφορά των απορριµµάτων από την Κοζάνη µε φθηνότερο κόστος σε πιο κοντινούς προορισµούς.

Έντονο ήταν και το παρασκήνιο αφού  µετά την αποχώρηση της κ. Ψυχράµη, υπήρξε έντονη «παραφιλολογία» σχετικά µε τις επαφές του ∆ηµάρχου µε αρχηγούς παρατάξεων για συνδιοίκηση και συνεργασία. Οι όποιες συναντήσεις δεν έφεραν το προσδοκώµενο αποτέλεσµα, δίνοντας έτσι τέλος στα πολλά σενάρια των τελευταίων ηµερών, που ήθελαν πρόσωπα της αντιπολίτευσης να τοποθετούνται ως αντιδήµαρχοι σε καίριες θέσεις.

H εκδότρια – δημοσιογράφος του “ΤΥΠΟΥ της Αιγιάλειας” Φρόσω Στιβαχτοπούλου-Σταυρίδη, µίλησε µε το ∆ήµαρχο Αιγιάλειας κ. Καλογερόπουλο, ζητώντας του να σχολιάσει τον πρώτο χρόνο διακυβέρνησης του δήµου. Ο κ. Καλογερόπουλος ανέφερε: 

«Ένας χρόνος από τα τέσσερα χρόνια πέρασε και όπως συνηθίζεται είναι ένας χρόνος σχεδίων, προετοιµασίας  δηµιουργίας των προϋποθέσεων για την υλοποίηση των έργων, παρότι   µέσα σε αυτό το χρόνο έχουνε γίνει αρκετά. Κυρίαρχο ζήτηµα που αποτελούσε και ήτα πάγιο αίτηµα των πολιτών να βρεθεί λύση ήταν τα σκουπίδια και η αποχέτευση. Είναι η κορωνίδα της δηµοτικής µας πολιτικής, γιατί χωρίς να έχει λύσει κάποιος δήµος αυτά τα δύο ζητήµατα δεν µπορεί να µιλάει για τίποτα άλλο. Αυτό δεν σηµαίνει ότι δεν δείχνουµε ενδιαφέρον για πολλά άλλα ζητήµατα που αφορούν το ∆ήµο και την περιοχή. Προσπαθούµε µέσα στις δύσκολες κοινωνικές συνθήκες που είναι σε όλους τους ∆ήµους, αλλά κυριότερα σε εµάς, µε την έννοια της οικονοµικής αιµορραγίας, κυρίως για τα σκουπίδια, αλλά και µε τα προβλήµατα που έχουµε να αντιµετωπίσουµε, για το καλύτερο δυνατό. ∆ροµολογούµε λύσεις και φαίνεται πλέον ολοκάθαρα στους πολίτες ότι τουλάχιστον έχουν απαλλαγεί από τα σκουπίδια που «παραλάβαµε» στους δρόµους. Γίνεται προσπάθεια και θα πετύχουµε να απαλλάξουµε την περιοχή από το βραχνά των σκουπιδιών και σε ότι αφορά την καθηµερινότητα και σε ότι αφορά τα σχέδια.

Σε ότι αφορά την καθηµερινότητα είναι δεδοµένο ότι σε ένα βάθος χρόνου, όχι πέρα κάποιων µηνών, έχουµε ήδη καταφέρει να δώσουµε ανάσα και να διασφαλίσουµε τόπους  υποδοχής και µάλιστα κοντινότερους από την Κοζάνη.

Και σε ότι αφορά το οριστικό σχέδιο είναι ήδη το Εθνικό Σχέδιο σε διαβούλευση, συζητάµε µε την Περιφέρεια και τον φορέα του Νοµού, ούτως ώστε να έχουµε ένα κοινό βηµατισµό µε σκοπό την επίλυση του προβλήµατος για τα πολλά πολλά χρόνια για την Αιγιάλεια».

Από την έντυπη έκδοση “ΤΥΠΟΣ ΤΗΣ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ”, Πέμπτη 3/9/2020