Καλογερόπουλος για αντιπολίτευση: «Αντιδρούν απλά για την αντίδραση»

Από το γραφείο δημάρχου Αιγιαλείας κ. Δημήτρη Καλογερόπουλου δίνεται στη δημοσιότητα η εξής δήλωση:

«Η αντιπολίτευση, δυστυχώς, δεν παραλείπει να αξιοποιεί κάθε ευκαιρία για να αποδείξει πως ούτε από ευαισθησία για τους δημότες διακατέχεται, ούτε επιθυμεί ουσιαστικές συνεργασίες και συναίνεση με τη δημοτική αρχή, στο πλαίσιο της απλής αναλογικής. Όπως έχουμε τονίσει ξανά, χρησιμοποιεί την απλή αναλογική για να κρατά σε «ομηρία» τη δημοτική αρχή, ώστε να την εξαναγκάζει να εφαρμόζει αποφάσεις που λαμβάνονται με μοναδικό γνώμονα το να δείξουν σε όλους «ποιος είναι το αφεντικό» και όχι την ομαλή λειτουργία του Δήμου.

Τρανό παράδειγμα η πρόσφατη απόφαση που ελήφθη κατά πλειοψηφία και που αφορά στην εφαρμογή των προτάσεων τριών παρατάξεων της αντιπολίτευσης σχετικά με το Τεχνικό Πρόγραμμα και τα τέλη ηλεκτροφωτισμού και καθαριότητας για το 2021. Πρόκειται για προτάσεις που ελάχιστες διαφορές είχαν με αυτή της δημοτικής αρχής και γι’αυτό υπήρξε εξ αρχής πρόταση του δημάρχου να υπάρξει μια από κοινού απόφαση με ευρεία πλειοψηφία, ζητώντας να ενταχθούν και κωδικοί που αφορούν σε δαπάνες αποκατάστασης και καθαρισμού του ΣΜΑ στην Τέμενη (οι οποίες μάλιστα είναι υποχρεωτικές), στη δημιουργία Πράσινου Σημείου στο παρακείμενο ακίνητο Ορφανίδη και στη συντήρηση του ηλεκτροφωτισμού σε χωριά της Ανατολικής και Δυτικής Αιγιάλειας. Μιλάμε για μια διαφορά της τάξης των 85.600 ευρώ, ποσό που δεν θα έπρεπε να αποτελεί καν σημείο διαφοράς σε έναν δημοτικό προϋπολογισμό εκατομμυρίων ευρώ. Δυστυχώς, οι τρεις παρατάξεις, με εμμονή και «παιδιάστικη» επίδειξη δύναμης, δεν δέχτηκαν την πρόταση του δημάρχου, δείχνοντας «αντίδραση για την αντίδραση» και βέβαια θέτοντας σε περιπέτειες την καθημερινότητα του Δήμου.

Το υποτιθέμενο ενδιαφέρον τους για μείωση των τελών στα νοικοκυριά, είναι ουσιαστικά υποκριτικό. Μιλάμε για μείωση της τάξης των 8 ευρώ το χρόνο (!), την ίδια ώρα που οι λίγες μεγάλες επιχειρήσεις της περιοχής, σε μια πολύ δύσκολη συγκυρία λόγω πανδημίας, καλούνται με την απόφαση της αντιπολίτευσης να πληρώσουν τα «σπασμένα», έχοντας ήδη αρκετά οικονομικά προβλήματα να αντιμετωπίσουν. Φαίνεται πως μέσα στο πάθος τους να δημιουργήσουν εμπόδια στο έργο της δημοτικής αρχής, είδαν ως «άδικη» τη δική μας πρόταση για μηδενικές αυξήσεις σε όλους. Και φαίνεται επίσης, πως δεν θεωρούν σοβαρή εξέλιξη τον καθαρισμό του ΣΜΑ στην Τέμενη που αποτελούσε εδώ και χρόνια ντροπή για όλη την Αιγιάλεια, πως δεν θέλουν τη δημιουργία ενός μεγάλου Πράσινου Σημείου για την πρόοδο της ανακύκλωσης στο Δήμο, πως προτιμούν να μείνουν στο σκοτάδι τα χωριά των ανατολικών και δυτικών διαμερισμάτων μας, μόνο και μόνο για να μην συμφωνήσουν με τη δημοτική αρχή.

Όσον αφορά στο Τεχνικό Πρόγραμμα για το 2021, δυστυχώς κάποιες από τις κοινότητές μας θα βρεθούν σύντομα προ δυσάρεστων εκπλήξεων, μιας και οι προτεραιότητες που τέθηκαν από τις τρεις παρατάξεις της αντιπολίτευσης είναι διαφορετικές από αυτές της δημοτικής αρχής.

Το ζήτημα είναι πως, η δημοτική αρχή αναγκάζεται να εφαρμόσει αποφάσεις και να «φορτωθεί» πολιτικές ευθύνες που δεν της αναλογούν, ακριβώς γιατί οι τρεις παρατάξεις της αντιπολίτευσης λειτουργούν εκδικητικά και εκβιαστικά κατά της δημοτικής αρχής, που εξ αρχής έχει σκοπό να λύσει προβλήματα και να δώσει ώθηση και προοπτική στην Αιγιάλεια και όχι να διαιωνίζει μικροπολιτικές συμπεριφορές και μίζερες τακτικές, που κράτησαν τον τόπο μας στον πάτο την ώρα που άλλες περιοχές της χώρας προχωρούν «πετώντας».

Η Δημοτική Αρχή δεν πιστεύει στη λειτουργία της «υπό κηδεμονία», ούτε στην «α λα καρτ» εφαρμογή της απλής αναλογικής, ούτε στο πείσμα και στο γινάτι. Συνεχίζει το έργο της παρ’όλες τις δυσκολίες και παράλληλα συνεχίζει τις προσπάθειες δείχνοντας συναινετική συμπεριφορά και σεβασμό στη δημοκρατία. Αρκεί ο σεβασμός αυτός να μην είναι μονόπλευρος».