Καλλωπίζω! Το κάλλος θέλεις κότσια! Θέλει δέσµευση, θέλει πείσµα, θέλει όραµα!

Καλλωπίζω σηµαίνει περιποιούµαι , οµορφαίνω …εξωραϊζω ! Όλοι παγκοσµίως  θαυµάζουµε την οµορφιά …στεκόµαστε άναυδοι απέναντι στο κάλλος  ευφραίνοντας την ψυχή µας ! Η  φιλοκαλία των Ελλήνων είναι  γνωστή εξ αρχαιοτάτων χρόνων ! Ζώντας  σε µια χώρα µοναδικά ευνοηµένη σε φυσική οµορφιά µα και κλίµα ,µάθαµε από γεννησιµιού µας να αγαπάµε το κάλλος και να το αποζητάµε σε κάθε έκφανση της ζωής !

…………………………………………………………………………………………………………………

Το κάλλος θέλει  …κότσια !

Θέλει δέσµευση , θέλει πείσµα , θέλει όραµα …κι όλα αυτά απαιτούν το να σαι λεύτερος σε ψυχή και σώµα !

Θέλει να πάς κόντρα στο ρεύµα που σε θέλει µίζερο , υποταγµένο στη ροή µας ζωής δίχως ελπίδα !

Θέλει ανδρεία  …ν’  αποβάλλεις την κακοµοιρίλα και την ασχήµια απ’ τη ζωή σου !

Φαντάσου , φίλε αναγνώστη ,αν η ντροπή για τη γύµνια οδηγούσε στην καταστροφή του Ερµή του Πραξιτέλους ή της Αφροδίτης της Μήλου  …πόσο φτωχός θα ταν ο παγκόσµιος πολιτισµός !

Η ευηµερία ,η ακµή , η πρόοδος των Τεχνών κι Επιστηµών απαιτεί ανοιχτό µυαλό και αυτό για να παράξει πρέπει να ναι λεύτερο από µικροπρέπειες και συµβατικότητες !

Ας επιδιώξουµε το κάλλος στη ζωή µας …

Ξεκινώντας απ’ το εαυτό µας , το σπίτι µας ,την σχέση µας µε τον άλλον !  Ας διορθώσουµε  , ας  πετάξουµε ό,τι σαθρό , ας βελτιώσουµε , ας κτίσουµε  µε γνώµονα την οµορφιά !

…………………………………………………………………………………………………………………

Ας κτίσουµε όµορφες πόλεις και να εξασφαλίσουµε το κάλλος της ευζωίας ! Ας σεβαστούµε τον συµπολίτη , ας διάγουµε την καθηµερινότητά µας µ’ αίσθηµα ευθύνης προς την πόλη και τους νόµους. Και όταν η φιλοκαλία κυριεύσει τον εσωτερικό και εξωτερικό µας κόσµο καθώς και το περιβάλλον στο οποίο διαβιώνουµε  τότε ο δρόµος προς την ευηµερία και την δηµιουργία αξιοµνηµόνευτων έργων θα ναι ανοικτός !

ΑΓΓΕΛΑ ΠΑΠΑΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΥ

Απόσπασμα από τον “ΤΥΠΟ ΤΗΣ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ”, Πέμπτη 24/10/2019