“Aπασφάλισε” ο Καλαμίδας: “Δεν μπορούσα να ανταποκριθώ κάτω από συγκεκριμένες εντολές και χειραγωγίες”

Ο δηµοτικός σύµβουλος ∆ηµήτρης Καλαµίδας, πρώην Αντιδήµαρχος Οικονοµικών επί θητείας Παναγόπουλου, αλλά και Καλογερόπουλου, στα επόµενα βήµατά του στο ∆ήµο Αιγιάλειας, συντάσσεται στο πλευρό του νέου υποψηφίου ∆ηµάρχου Αιγιάλειας Κώστα Σπηλιόπουλου.

Ο κ. Καλαµίδας “απασφάλισε” λέγοντας ότι είναι ευκαιρία να ξεκαθαρίσει την απόφασή του για την αποχώρησή του από την παράταξη του ∆ηµάρχου Αιγιάλειας ∆ηµήτρη Καλογερόπουλου και την απόφασή του να πορευτεί  στις νέες αυτοδιοικητικές εκλογές στο πλευρό του Κώστα Σπηλιόπουλου. Ο κ. Καλαµίδας ανέφερε: 

“∆ιάβασα κάποτε στο γυµνάσιο ότι µια ολόκληρη ∆ηµοκρατία πρέπει να ξέρει να αυτοπεριορίζεται και αυτό το κράτησα. Κι όταν βρέθηκα προ απροόπτων γεγονότων είπα: µια ολόκληρη δηµοκρατία αυτοπεριορίζεται και εσύ για λόγους αυτοσεβασµού και αξιοπρέπειας δεν µπορείς να αυτοπεριοριστείς από µια θέση ευθύνης που δεν µπορείς να ανταποκριθείς κάτω από συγκεκριµένες εντολές και χειραγωγίες. Και γι’ αυτό  αποχώρησα από τη θέση, αποχώρησα από µια εντολή ∆ηµάρχου, αλλά παραµένω στη λαϊκή εντολή της ετυµηγορίας της Αιγιάλειας, η οποία µε ψήφισε και µου είπε ότι πρέπει να ακολουθήσω την πολιτική σταδιοδροµία µου µέσω αυτής της παράταξης. 

Τώρα η παραίτησή µου δεν υποδηλώνει ανικανότητα στο πρόσωπό µου. Είχα πειστεί ότι δεν θ’ ασχοληθώ µε τα δρώµενα της τοπικής αυτοδιοίκησης πρώτου βαθµού, για όλα αυτά τα πράγµατα που όλοι βιώνουµε. Είχα µια πρόσκληση από τον Κώστα τον Σπηλιόπουλο και σε πολύ σύντοµο χρονικό διάστηµα διαπίστωσα δύο πράγµατα: είδα έναν άνθρωπο που διακατέχεται από γνώση και εµπειρία στη δηµόσια και όχι µόνο διοίκηση. Γνωρίζουµε πόσο δύσκολο είναι να ασκήσεις διοίκηση σε µια εταιρεία, το να είσαι υφυπουργός, το να έχεις διατελέσει βουλευτής τόσα χρόνια. Και πιστεύω ότι το ελάχιστο που µπορείς να κάνεις, είναι, ότι µέσω των γνωριµιών, µπορείς να αξιοποιήσεις το συντελεστή αυτόν για τον τόπο σου. Είδα επίσης έναν άνθρωπο µε αυτογνωσία, χαµηλών τόνων µε αυτοσεβασµό και είπα ότι µου ταιριάζει και επιστρατεύτηκα, συστρατευόµενος δίπλα του, γιατί πιστεύω στον επικεφαλής και στο κύτταρο που δηµιουργείται σήµερα και θα αποδώσει και θα γίνει ένας κανονικός οργανισµός.

Θα είµαι υποψήφιος µαζί του και εάν έχω την τύχη να εκλεγώ θα προσφέρω τα µέγιστα για τον τόπο µου”.

ΦΡΟΣΩ ΣΤΙΒΑΧΤΟΠΟΥΛΟΥ – ΣΤΑΥΡΙΔΗ

Από την έντυπη έκδοση “ΤΥΠΟΣ ΤΗΣ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ”