“Κακόγουστος ο διάλογος του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης μ’ έναν νέο”!

Βρίσκω εντελώς κακόγουστο το διάλογο που είχε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης μ’ έναν νέο.

Σε ερώτηση του πρώτου, ο νεαρός απάντησε: «Έδωσα πέρσι Πανελλήνιες, αλλά εξαιτίας της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής με κόψανε». Κι ο αρχηγός του “εξήγησε”: «Δε σε κόψανε, η Κεραμέως σ’ έκοψε»!!!

Εξηγώ κι εγώ, για τους μη γνωρίζοντες, πως το γεγονός ότι ο υποψήφιος δεν έπιασε τη βάση εισαγωγής, σημαίνει πως έγραψε χαμηλά, περίπου 5, 6, 7, ή και 1,2. Αυτό το λέμε «λευκή κόλλα».

Τι εξήγησε ο αρχηγός, λοιπόν, στον συγκεκριμένο νέο (και συνεκδοχικά σ’ όλους τους νέους); Πως δεν έφταιξε που ο νιος δεν έβαλε τον πισινό του κάτω να διαβάσει, δεν έφταιξε που προτίμησε τη σχόλη αντί του ιδρώτα, δεν έφταιξε που δεν “γκάζωσε” στην κρίσιμη ώρα, δεν έφταιξε – έστω – ένα πιθανό βραχυκύκλωμα ή μια κακοτυχία, που μπορούν κάποτε να συμβούν σε καθοριστικές εξετάσεις, αλλά έφταιξε η κυβέρνηση και η υπουργός Παιδείας! Κρίμα, κρίμα!

Κι όμως ήταν γι’ αυτόν μια λαμπρή ευκαιρία να εκπέμψει ένα αντάξιο της θέσης του (χθεσινός πρωθυπουργός είναι!) μήνυμα στην ελληνική νεολαία. Κι αυτό θα γινόταν, αν έλεγε τις εξής, πάνω – κάτω, ρεαλιστικές, αλλά και διδακτικές κουβέντες: «Μάλλον δεν μπήκες πολύ δυνατά στον αγώνα και δεν αξιοποίησες στο μέγιστο βαθμό τα εφηβικά σου όπλα. Ίσως, γι’ αυτό και δε βρήκες στόχο. Εύχομαι η δεύτερη φορά να είναι νικηφόρα. Σε κάθε περίπτωση, το μέλλον είναι μπροστά σου. Μια αποτυχία συχνά γίνεται προπομπός της επιτυχίας. Ωστόσο, η ζωή δεν ορίζεται από τις Πανελλήνιες εξετάσεις. Υπάρχουν πολλές ευκαιρίες, αρκεί να έχουμε ανοιχτά τα μάτια. Εκμεταλλεύσου σωστά τη νιότη, και θα βρεις το δρόμο».

ΚΡΙΜΑ! ΚΡΙΜΑ!

 

                                                                                                                    Κάπα  Βήτα

Eφημερίδα “ΤΥΠΟΣ ΤΗΣ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ”