…Και επίσημα ο Δημήτρης Μπούνιας, Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Αιγιάλειας – Αναμένονται οι Αντιδημαρχίες

Την Κυριακή το πρωί στην αίθουσα συνεδριάσεων του Πολιτιστικού Κέντρου Αιγίου πραγματοποιήθηκε μυστική ψηφοφορία για την εκλογή νέου Προέδρου, Αντιπροέδρου και Γραμματέα του Δημοτικού Συμβουλίου και μελών Οικονομικής Επιτροπής και Ποιότητας Ζωής.

Κατά την έναρξη της συνεδρίασης, χρέη Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου εκτελούσε η κ. Βάσω Ψυχράμη, το λόγο πήρε ο Δήμαρχος Αιγιάλειας κ. Θανάσης Παναγόπουλος και μεταξύ άλλων τόνισε:

  • «Σήμερα, είναι μια κορυφαία ημέρα της θητείας μας, αλλά και της Δημοκρατίας. Στα δυόμιση χρόνια που πέρασαν η δημοτική αρχή έκανε το καλύτερο δυνατό. Ευελπιστώ, έτσι να συνεχίσει και το υπόλοιπο χρονικό διάστημα που ακολουθεί.

Σύντομα, θα γίνουν αλλαγές στον «Καλλικρατικό» νόμο, αλλαγές που αφορούν τόσο τα διοικητικά όρια των Δήμων, όσο και το χρονικό διάστημα το οποίο οι δήμοι θα διοικούνται.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω το απερχόμενο Προεδρείο για την εξαιρετική δουλειά που έκαναν, ιδιαίτερα δε τον κ. Γιώργο Ντίνο, για την εύρυθμη και σωστή λειτουργία των δημοτικών συμβουλίων».

Ο κ. Στάθης Θεοδωρακόπουλος παίρνοντας το λόγο μεταξύ άλλων τόνισε:

  • «Ο απερχόμενος Πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου κ. Ντίνου, έκανε μια πολύ καλή δουλειά στη θέση του Προέδρου και εύχομαι και ο νέος Πρόεδρος να είναι το ίδιο καλός, ενημερωμένος και πετυχημένος».

Ο απερχόμενος Πρόεδρος κ. Γιώργος Ντίνος απευθυνόμενος προς το σώμα, επεσήμανε:

  • «Θα ήθελα με τη σειρά μου να ευχαριστήσω το Δήμαρχο για τη στήριξή του ως Πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου. Να ευχαριστήσω εσάς, που την ψήφο σας με στηρίξατε για τη θέση αυτή. Αντιπαραθέσεις υπήρχαν και πάντα θα υπάρχουν μέσα στο δημοτικό συμβούλιο οι οποίες είναι πολιτικές και όχι προσωπικές. Πιστεύω, ότι κατά τη διάρκεια της θητείας μου παρήχθη έργο και εύχομαι στο νέο Πρόεδρο να παράξει και αυτός».

Στη συνέχεια ο Δήμαρχος πρότεινε για τη θέση του Προέδρου του δημοτικού συμβουλίου τον κ. Δημήτρη Μπούνια, ο οποίος, όπως είπε, έγινε ομόφωνα αποδεκτός από την ομάδα της πλειοψηφίας, όταν προτάθηκε. Και γι’ αυτό το λόγο ευχαρίστησε και τους δημοτικούς συμβούλους της πλειοψηφίας για την αποδοχή της πρότασής του.

Από τη μεριά τους, η μείζονα αντιπολίτευση, η παράταξη δηλαδή του κ. Θεοδωρακόπουλου, πρότεινε για Αντιπρόεδρο τον κ. Δημήτρη Τριανταφυλλόπουλο, ενώ η ελάσσονα αντιπολίτευση τον κ. Δημήτρη Μπούρδο.

Κατόπιν έγινε η ψηφοφορία, όπου Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου εξελέγη ο κ. Δημήτρης Μπούνιας με 23 ψήφους, Αντιπρόεδρος ο κ. Δημήτρης Τριανταφυλλόπουλος με 26 ψ. και Γραμματέας ο κ. Δημήτρης Μπούρδος με 24 ψ.

Μετά το τέλος της ψηφοφορίας ο Δήμαρχος Αιγιάλειας κ. Θ. Παναγόπουλος ευχήθηκε στο νέο Προδρείο «καλή δύναμη και στους τρεις Δημήτρηδες, ιδιαίτερα δε στο νέο Πρόεδρο κ. Μπούνια, ο οποίος για πρώτη φορά ασχολείται με τα κοινά».

Ο κ. Θεδωρακόπουλος και αυτός με τη σειρά του απευθυνόμενος στο νέο Πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου ανέφερε τα εξής:

-«Εάν μου επιτρέπετε μια συμβουλή: θέλει αντοχή, ανοχή και υπομονή το έργο σας. Σας εύχομαι ολόψυχα καλή επιτυχία».

Ο νέος Πρόεδρος κ. Μπούνιας, μετά την ανακοίνωση της ψηφοφορίας μεταξύ άλλων τόνισε:

  • «Είναι μεγάλη τιμή για μένα που ασχολούμαι με τα κοινά για πρώτη φορά να μου εμπιστευθεί ο Δήμαρχος την Προεδρία του Δημοτικού Συμβουλίου και γι’ αυτό τον ευχαριστώ ιδιαίτερα. Από τη θέση αυτή καλούμαι να συνεχίσω το έργο ενός επιτυχημένου Προέδρου, του απερχόμενου του κ. Ντίνου και ελπίζω να τα καταφέρω και να φανώ αντάξιος. Πρέπει ως δημοτικό συμβούλιο να παίρνουμε αποφάσεις για τα σοβαρά θέματα που αφορούν το Δήμο, τέτοιες ώστε να είναι για το καλύτερο του τόπου, όσο και των πολιτών. Επίσης ευχαριστώ όλους εσάς που με στηρίξατε με την ψήφο σας. Ελπίζω η τριπλέτα των Δημήτρηδων στο δημοτικό συμβούλιο να κάνει σωστό και δημιουργικό έργο».

ΟΙ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΙΕΣ

Πιθανότατα μέσα στη μέρα ή το αργότερο αύριο να ανακοινωθούν και οι Αντιδημαρχίες, στις οποίες αναμένονται μεγάλες αλλαγές…

Ρεπορτάζ και Φωτό: ΣΤΑΥΡΟΣ ΣΤΑΥΡΙΔΗΣ