Κέρδισε… και το Διακοπτό ο Καλογερόπουλος!

Έχουμε δείξει ότι έχουμε αποτέλεσμα και έχουμε παρουσιάσει ένα συγκεκριμένο έργο

Μπροστά σε ένα ενθουσιώδες κοινό στο Διακοπτό, μίλησε, το βράδυ της Πέμπτης 23 Μαΐου, ο υποψήφιος Δήμαρχος Αιγιαλείας Δημήτρης Καλογερόπουλος, δείχνοντας έτσι τη δυναμική που έχει αναπτύξει ο συνδυασμός «αιγιάλεια τώρα» και στέλνοντας, για μία ακόμη φορά, μηνύματα προς όλες τις κατευθύνσεις, ενόψει των επερχομένων δημοτικών εκλογών της προσεχούς Κυριακής.

«Φτιάξαμε έναν συνδυασμό που τον καταθέσαμε πρώτοι στο Πρωτοδικείο Αιγίου, πράγμα που δείχνει την ετοιμότητα που μας διακρίνει. Αυτή η ετοιμότητα ήταν το χαρακτηριστικό, που και κατά το παρελθόν είχαμε και δημιουργούσαμε, αλλά θα είναι και το χαρακτηριστικό που θα δημιουργήσουμε και στο μέλλον. Είμαστε έτοιμοι να διοικήσουμε και να πάρουμε την ευθύνη», ανέφερε ξεκινώντας την ομιλία του ο κ. Καλογερόπουλος, η οποία διακόπηκε αρκετές φορές, λόγω παρατεταμένων χειροκροτημάτων από το κοινό.

 

Δεν ήμουν ποτέ κατηγορούμενος

«Αυτό που είναι χαρακτηριστικό σήμερα στην Αιγιάλεια είναι να αλλάζουν οι δήμαρχοι επειδή δεν είναι αποτελεσματικοί και αυτό φαίνεται από το ότι ή δεν βάζουν υποψηφιότητα ή και να βάλουν δεν επανεκλέγονται. Ο Δήμαρχος πρέπει να αναλαμβάνει αποκλειστικά την ευθύνη, να έχει την εμπειρία, την αποτελεσματικότητα, τις γνώσεις, να διαχειρίζεται ότι πιο σημαντικό υπάρχει, δηλαδή το έμψυχο υλικό, τους συνεργάτες που εκλέγονται, το πολιτικό και υπηρεσιακό προσωπικό. Εμείς έχουμε δείξει ότι πράττουμε, ότι παράγουμε αποτέλεσμα και έχουμε παρουσιάσει ένα συγκεκριμένο έργο. Όποιος είχε επισκεφθεί την περιοχή που είχα την ευθύνη να είμαι δήμαρχος, είχε δει ότι δημιουργήσαμε οφθαλμοφανή έργα. Τώρα έχουμε, εκτός από τη στασιμότητα, πλήρη απαξίωση και έλλειψη συντήρησης των υποδομών που είχαν δημιουργηθεί. Το μόνο έργο που έχει γίνει από άκρη σε άκρη στην Αιγιάλεια είναι οι σωροί των σκουπιδιών. Πρέπει λοιπόν ο Δήμαρχος όχι μόνο να είναι αποτελεσματικός, αλλά και να ενεργεί νόμιμα. Έχετε μπροστά σας έναν άνθρωπο που ποτέ δεν ήταν κατηγορούμενος, πράγμα που σημαίνει ότι διαχειριστήκαμε το δημόσιο χρήμα και τις δημοτικές υποθέσεις με απόλυτη νομιμότητα. Πρέπει να έρθει τώρα ένας Δήμαρχος που να ξέρει από Διοίκηση και να υπάρχει τέτοιος έλεγχος ώστε να έχουμε τα αποτελέσματα που είχαμε κατά το παρελθόν».

 Εάν δεν λύσουμε το πρόβλημα των σκουπιδιών δεν θα έχουμε λόγο να παραμείνουμε στο τιμόνι της διοίκησης του Δήμου

 «Αυτά που έχω να σας πω είναι λίγα, θα κάνω όμως περισσότερα. Πρώτα απ’ όλα θα σας απαλλάξουμε από τον εφιάλτη των σκουπιδιών. Σε άλλες πόλεις μιλάνε για ανάπτυξη κι εμείς εδώ έχουμε φτάσει στο σημείο να μιλάμε μόνο για τα σκουπίδια. Αυτό δεν είναι δική σας δουλειά. Αυτό είναι δουλειά του Δημάρχου.

Η δική μας παράταξη έχει καταθέσει ενώπιον σας ένα εξειδικευμένο και ολοκληρωμένο πρόγραμμα στο οποίο μιλάμε για την ανακύκλωση, για την διαχείριση των οργανικών απορριμμάτων και των υπολειμμάτων, που θα γίνεται με μεγάλη υπευθυνότητα, συνέπεια και αξιοπιστία, πρώτα από το Δήμο και με την απαραίτητη και βασική συνεργασία των πολιτών.

Εάν συντονιστεί το αιρετό προσωπικό, εάν ο δήμαρχος αναλάβει τις ευθύνες του έναντι του υπηρεσιακού προσωπικού, εάν συνεργαστούμε με τους διάφορους φορείς, θα μπορέσουμε να πετύχουμε την ανακύκλωση, τον πυλώνα της σωστής διαχείρισης. Τότε δεν θα έχουμε πρόβλημα με το που θα πηγαίνουμε τα σκουπίδια. Εκεί που ήμουν δήμαρχος το είχα πετύχει και είχαμε φτάσει την ανακύκλωση στο 35%. Αναλαμβάνουμε την ευθύνη μας και δημιουργούμε προϋποθέσεις για να λύσουμε τέτοια προβλήματα. Εάν δεν λύσουμε το πρόβλημα των σκουπιδιών άμεσα, οι συνεργάτες μου κι εγώ, τότε δεν θα έχουμε λόγο να παραμείνουμε στο τιμόνι της διοίκησης του Δήμου».

 Ο Οδοντωτός είναι η βάση που θα διαφημιστούμε σε όλη την Ελλάδα

 «Είδατε τη φθίνουσα πορεία που ακολουθούν οι καθιερωμένες εκδηλώσεις στο Διακοπτό. Είναι θέμα φιλοσοφίας, δεν είναι θέμα κόστους. Εμείς σκοπεύουμε να αναδείξουμε όλες τις πολιτιστικές δραστηριότητες που είναι η μεγάλη περιουσία και η εξωστρέφεια του Διακοπτού. Να προβάλλουμε πανελληνίως όλες τις δραστηριότητες γιατί ο Οδοντωτός είναι η βάση που θα διαφημιστούμε σε όλη την Ελλάδα. Φυσικά θα φτιάξουμε και την παράλια ζώνη, όχι με την πρόχειρη προστατευτικότητα που υπάρχει τώρα, αλλά με σωστή αξιοποίηση όλης της περιοχής.

 

Να ψηφίσετε με τη λογική και με βάση ποιος είναι χρήσιμος για την κοινωνία

 «Χάθηκαν τόσα χρόνια. Έχουμε μεγάλη ευθύνη απέναντι στον τόπο, απέναντι στο μέλλον, να επιλέξουμε δήμαρχο και δημοτικούς συμβούλους που να είναι χρήσιμοι για τα παιδιά μας. Σας καλώ να ψηφίσετε δήμαρχο με τη λογική και με βάση ποιος είναι χρήσιμος για την κοινωνία. Να κρίνετε με βάση αυτά τα κριτήρια: την ικανότητα, την εμπειρία, τη γνώση, την αποτελεσματικότητα. Να πιστέψετε στα μάτια σας και όχι στα ΘΑ. Να μας δώσετε τη δυνατότητα να βάλουμε στέρεες βάσεις την Κυριακή που μας έρχεται και να έχουμε μεγάλη δυναμική συμμετοχής στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο. Τα πράγματα δεν είναι τόσο εύκολα για τον επόμενο δήμαρχο στο πεδίο της απλής αναλογικής, γιατί πρέπει να πείσει όχι μόνο τους δικούς του συμβούλους ότι είναι ικανός αλλά και τους συμβούλους από τις άλλες παρατάξεις. Δώστε μας τη δύναμη, βάλτε μας τη βάση για να μπορέσουμε να χτίσουμε το οικοδόμημα του Δήμου», επεσήμανε ολοκληρώνοντας την ομιλία του ο κ. Καλογερόπουλος, ο οποίος παρέμεινε για πολλή ώρα ακόμα στο σταθμό του Διακοπτού, δεχόμενος ευχές και συνομιλώντας από κοντά με πολίτες της περιοχής.