“Κάτω τα χέρια από το Πρωτοδικείο Αιγίου” – Με παλμό το συλλαλητήριο στο Αίγιο

Στο συλλαλητήριο παραβρέθηκαν ο Δήμαρχος Αιγιάλειας κ. Δημήτρης Καλογερόπουλος, ο επικεφαλής της παράταξης “Αιγιάλεια Προορισμός” κ. Κώστας Σπηλιόπουλος, βουλευτές του νομού Αχαΐας από το ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ, τη “Νέα Αριστερά”, μέλη του Συλλόγου Δικαστικών Υπαλλήλων Αιγίου, αντιδήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι, το Εργατικό Κέντρο Αιγίου, σύλλογοι, σωματεία και φορείς της πόλης.
 
Ο Πρόεδρος του δικηγορικού συλλόγου Αιγίου κ. Γιώργος Μπέσκος μεταξύ άλλων  ανέφερε:
– ” Το Πρωτοδικείο Αιγίου, ανήκει στην κοινωνία της Αιγιαλείας και δε θα τολμήσει κανείς να το καταργήσει.Το μήνυμα στο  σημερινό συλλαλητήριο σαφές. Ότι είναι σύγχρονο, υγιές και με δομές το ενισχύεις και δεν το καταργείς αν ενδιαφέρεσαι για τη δικαιοσύνη.
Αίτημα είναι η διατήρηση όλων των δικαστικών σχηματισμών του Νομού Αχαΐας. Ούτε η ενοποίηση του πρώτου βαθμού δικαιοδοσίας, ούτε και ο νέος δικαστικός χάρτης όπως επιχειρείται να επιβληθεί συμβάλουν στην επίλυση των προβλημάτων στο χώρο της δικαιοσύνης. Ευχαριστούμε τους φορείς, τον απλό πολίτη που συστρατεύεται μαζί μας την ώρα του αγώνα για το Πρωτοδικείο Αιγίου”.
 
Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Δήμαρχος Αιγιάλειας κ. Δημήτρης Καλογερόπουλος, αλλά και όλοι οι εκπρόσωποι των φορέων, ζητώντας να μην καταργηθεί το Πρωτοδικείο Αιγίου και να μην συγχωνευθεί στο Πρωτοδικείο Πατρών που ήδη έχει μεγάλο όγκο εργασίας να διαχειριστεί και στερείται κτιριακών υποδομών.
 
ΦΡΟΣΩ ΣΤΙΒΑΧΤΟΠΟΥΛΟΥ – ΣΤΑΥΡΙΔΗ