Κάλεσμα του Σωματείου Οικοδόμων Αιγίου για την απεργία στις 8 Δεκέμβρη

Συνάδελφοι εργαζόμενοι, άνεργοι, αυτοαπασχολούμενοι,ελευθεροεπαγγελματίες,επιστήμονες, αγρότες, συνταξιούχοι νέοι και νέες.

Εξαπολύουν νέο οδοστρωτήρα σε οτι έχει απομείνει απο εργατικά λαικά δικαιώματα, και απαιτούν σιωπή νεκροταφείου απο τούς εργαζόμενους!

1) Απελευθέρωση απολύσεων και αύξηση του ορίου απο το 5% στο 10% !

2) Νέα μείωση του άθλιου κατώτερου μισθού των 586 ευρώ και νέος ”υποκατώτερος μισθός ” για τους νεοπροσλαμβανόμενους !

3) Κατάργηση όσων επιδομάτων έχουν απομείνει, σφαγή στα προνοιακά επιδόματα !

4) Πλήρης επικράτηση των ατομικών και επιχειρησιακών συμβάσεων για ακόμα μεγαλύτερη μείωση του μέσου μισθού !

5) Παραπέρα επέκταση των ευέλικτων μορφών απασχόλησης, δηλαδη της δουλείας λάστιχο με 100 καί 200 ευρώ μισθό !

6) Νέα μείωση των σημερινών συντάξεων και των κοινωνικών παροχών.

7) Νέα μεγάλη μείωση του αφορολόγητου ορίου γιά μισθωτούς καί συνταξιούχους στα 5.000 απο τα 8.600 ευρώ !

8) ”Δικαίωμα” στους εργοδότες να απαντούν με ”λοκ-άουτ” στους αγώνες των εργαζομένων.

9) Νέος συνδικαλιστικός νόμος για τον περιορισμό και την απαγόρευση της συνδικαλιστικής δράσης.

Ο κατάλογος είναι μακρύς. Ο νέος γύρος επίθεσης είναι αποφασισμένος εδώ και καιρό απο την κυβέρνηση, το κουαρτέτο, ΕΕ και ΔΝΤ, τον ΣΕΒ και τις άλλες εργοδοτικές ενώσεις, τα κόμματα που ψήφισαν το τρίτο μνημόνιο, τις συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες. Θέλουν με κάθε τρόπο ακόμα πιο φτηνά εργατικά χέρια. Θέλουν να καταργήσουν οτι έχει απομεινει σε εργατικό δικαίωμα και απαιτούν να μην υπάρχουν  αντιδράσεις για να συνεχίζεται απρόσκοπτα η συντριβή των δικαιωμάτων του λαού.
Βιομήχανοι, εφοπλιστές, μεγαλέμποροι και τραπεζίτες, όλοι αυτοί που δεν ξέρουν τι έχουν στα θησαυροφυλάκια της Ελβετίας και αλλού, διατάζουν τους ανέργους, τους μερικά απασχολούμενους, τους απλήρωτους και κακοπληρωμένους, το φτωχό εργαζόμενο λαό να βγάλει το σκασμό!!   Αυτό ενοούν οταν μιλάνε για συναίνεση!
Δέν έχουμε τίποτα να περιμένουμε από τη ”διαπραγμάτευση”, ούτε από την ανάπτυξη που ευαγγελίζονται κυβέρνηση, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και εργοδοτικές οργανώσεις.
Δεν θα σταματήσουν αν δεν τους σταματήσουμε εμείς!!
Ο εργοδοτικός και κυβερνητικός συνδικαλισμός, στον οποίο εντάσσεται η πλειοψηφία στη ΓΣΕΕ και στο Ε.Κ. Αιγίου, βάζει εμπόδια στην ανάπτυξη αγώνων, καλλιεργεί την ηττοπάθεια, δίνει χώρο και χρόνο στην κυβέρνηση και τους επιχειρηματικούς ομίλους για να οργανώσουν χωρίς αντιδράσεις την επίθεση τους.
Επί της ουσίας, δε θέλουν τη σύγκρουση με το κεφάλαιο και τη στρατηγική του, με την οποία εξάλλου συμφωνούν και παίζουν βρώμικο παιχνίδι για να μην εκδηλωθεί μαζική μαχητική ενιαία απάντηση από τούς εργαζόμενους σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.
Θέλουν απεργίες ”ντουφεκιές στον αέρα”  την ίδια στιγμή που υπογράφουν κοινωνική ειρήνη με τα αφεντικά, ”κοινά πορίσματα” και ”κοινές ανακοινώσεις”  και συμφωνούν μέχρι κεραίας με τα συμφέροντά τους .
Για παράδειγμα, η συμβιβασμένη πλειοψηφία του Ε.Κ.Αιγίου, οχι μόνο δεν κάνει τίποτα γιά την προετοιμασία της απεργίας, αλλά για της 8 του Δεκέμβρη αποφάσισε εκδρομή στην Αθήνα.

Δεν μπορούμε να περιμένουμε τίποτα από αυτές τις ηγεσίες.
Η υπόθεση της υπεράσπισης της ζωής μας και της κλιμάκωσης του αγώνα μας θα κριθεί με την πάλη των εργαζομένων. Παίρνουμε την υπόθεση της οργάνωσης της πάλης στα χέρια μας σε κάθε κλάδο, αλλάζουμε τους συσχετισμούς, δυναμώνουμε τα σωματεία μας, δίνουμε απάντηση με τη συμμετοχή μας στην απεργία.
Απεργιακός ξεσηκωμός απέναντι στη σύγχρονη σκλαβιά!
Ο κόσμος που υπερασπίζονται από κοινού κυβέρνηση και κόμματα της ΕΕ και του κεφαλαίου μαζί με τις ξεπουλημένες συνδικαλιστικές ηγεσίες είναι ο κόσμος του υποκατώτατου μισθού, της μαζικής ανεργίας, της 3ωρης και 4ωρης εργασίας, της 5μηνης κακοπληρωμένης δουλείας των προγραμμάτων, της διαχείρισης με ψίχουλα της φτώχειας, της ”επιχειρηματικότητας”, της ανταγωνιστικότητας και της κερδοφορίας του κεφαλαίου.
Είναι ο κόσμος που απαιτεί ”ευελιξία” στην αγορά εργασίας, για να μπορούν οι επιχειρήσεις να απασχολούν εργαζόμενους όποτε, όσο, και όπως τις βολεύει, να τους πληρώνει όποτε και όσο θέλει.
Επιστρέφουμε ως απαράδεκτα τα πορίσματά τους, τις συμφωνίες τους!

Απαιτούμε δικαιώματα στην εργασία και τη ζωή, με βάση τις δυνατότητες και τις ανάγκες μας!
Όλοι και όλες στην πανεργατική 24ωρη απεργία!  Όλοι και όλες στην απεργιακή συγκέντρωση  στις 8 Δεκέμβρη στην πλατεία Λαύρας στις 10:30π.μ.