ΙΟΝΙΟΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ: Χριστούγεννα στο Μελομακαρονοχωριό!

Αυτά τα Χριστούγεννα θα είναι πιο λαμπερά, με τη βοήθεια των παιγνιδιών, την ανάγνωση χριστουγεννιάτικων παραμυθιών, τη ζωγραφική, τις κατασκευές αλλά και τη δημιουργική έκφραση, γεμάτα αγάπη χαρίζοντας χαμόγελα και μοναδικές στιγμές στους μικρούς μας φίλους.

     Τα παιδιά θα φτιάξουν  μία αυτοσχέδια χορωδία και Θα τραγουδήσουν.

     Θα δημιουργήσουν και θα δώσουν ζωή στους ήρωες των παραμυθιών. 

     Μέσα από τα χρώματα  θα εκφράσουν σκέψεις και συναισθήματα, θα ενεργοποιήσουν τη φαντασία τους και θα καλλιεργήσουν τη δημιουργικότητα τους. Θα μείνουν ενθουσιασμένα από τις δημιουργίες τους.

    Ο φούρναρης των Χριστουγέννων πλάθει και ψήνει τα γλυκά για να προλάβει το χρόνο πριν γυρίσει… Οι μικροί μας φίλοι θα νοιώσουν την αγάπη και τη ζεστασιά των Χριστουγέννων.  Αυτά τα Χριστούγεννα δεν είναι σαν τα άλλα. Αυτά τα Χριστούγεννα είναι Μαγικά!

Η Ιόνιος Βιβλιοθήκη φόρεσε τα γιορτινά της.

Καλώς ήλθατε στη Μαγεία των Χριστουγέννων!! Καλώς ήλθατε στο Μελομακαρονοχωριό!

 

 Σάββατο 17 Δεκεμβρίου

5.30 – 7 το απόγευμα.

 «Ο Παπουτσής και τα Ξωτικά».  Των αδελφών Γκριμ. Κάθε βράδυ δυο μυστηριώδεις επισκέπτες τρυπώνουν στο εργαστήρι του φτωχού παπουτσή, φτιάχνουν τα ωραιότερα παπούτσια που έχετε δει ποτέ σας και κάνουν ευτυχισμένους και πλούσιους τον παπουτσή και τη γυναίκα του. Αλλά όταν εκείνοι ανακαλύψουν ποιοι είναι οι επισκέπτες, βρίσκουν τον τρόπο να τους το ανταποδώσουν…..

Συζητάμε για την ευγνωμοσύνη ως ένα συναίσθημα που πηγάζει από μέσα μας, το οποίο στην πραγματικότητα αποτελεί επιλογή και στάση ζωής και ζωγραφίζουμε τους ήρωες του παραμυθιού.

Για παιδιά 6-9 ετών. Στην αίθουσα της βιβλιοθήκης. Με τον Ανδρέα Αρβανίτη, την Νατάσα Χριστοδουλοπούλου, τον Αλέξη Φιλιππόπουλο, τον Φάνη Δημητρόπουλο και την Κούλα Τρακαδά.

 

Κυριακή 18 Δεκεμβρίου

5.30 – 7 το απόγευμα.

«Φτιάχνω και δημιουργώ». Τα  παιδιά θα πειραματιστούν με τα χρώματα, τα χαρτιά, τις εφημερίδες, τις κόλλες, θα ζωγραφίσουν χριστουγεννιάτικες φιγούρες  και θα παρουσιάσουν  έργα τέχνης, φτιαγμένα από τα χεράκια τους.

Για παιδιά 6-12 ετών. Στην αίθουσα της Βιβλιοθήκης. Με την Άννα Καραγκούνη, την Νόνη Λάφη, τη Βάσω Ταξιαρχοπούλου, τη Ζέτα Γιαννοπούλου.

 

Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου

5.30 – 7 το απόγευμα

«Κάλαντα στους δρόμους της πόλης μας».      Μέλη της Ορχήστρας και της Πολυφωνικής Χορωδίας λένε τα κάλαντα και Χριστουγεννιάτικα τραγούδια στους δρόμους της πόλης μας δίνοντας χρώμα εορταστικό. Θα γεμίσουν  την πόλη μας  με ευχές, φως,  μουσική και θα δώσουν  αισθήματα χαράς, αγάπης και αισιοδοξίας.

 

Τρίτη  27 Δεκεμβρίου

5.30 – 7 το απόγευμα.

«Παίζω, φτιάχνω, τραγουδώ και το ταξίδι αρχινώ». Τα παιδιά   θα φτιάξουν μία αυτοσχέδια  Χορωδία και θα τραγουδήσουν τραγούδια των Χριστουγέννων.

Για παιδιά από 6 ετών και πάνω. Στην αίθουσα της βιβλιοθήκης. Με την μουσικό Μαρία Σταυράκη, την εκπαιδευτικό Τώνια Κωστοπούλου, την Αγγελική Καβαλιεράτου, την Ρεγγίνα Κωστοπούλου-Ραζή και τη Σούλα Ψύχα.

 

Τετάρτη  28 Δεκεμβρίου

5.30 – 6.45 το απόγευμα.

«Οι πέτρες του Πλούχινεκ». Του B. L. Picard. Στη Βρετάνη, βρίσκονται μαζεμένες μεγάλες πέτρες, γνωστές σαν μενχίρ. Στέκονται σε μεγάλους κύκλους ή μία απέναντι στην άλλη, σαν ψηλές, τραχιά πελεκημένες κολόνες. Οι ντόπιοι λένε ότι τις έστησαν εκεί πριν από πολλά – πολλά χρόνια οι Κέριονς, οι τριχωτοί νάνοι. Τι κρύβουν όμως οι πέτρες;

Συζητάμε για την απληστία που όταν διακατέχεται ο άνθρωπος τα θέλει όλα δικά του χωρίς ηθικές αναστολές αλλά και την έννοια της πραγματικής  φιλίας.

Για παιδιά 9-12 ετών. Στην αίθουσα της Βιβλιοθήκης με τον Ανδρέα Αρβανίτη, την Νατάσα Χριστοδουλοπούλου, την  Ελένη Βαγγελάτου, τον Παναγιώτη Παπαγεωργίου και την Κούλα Τρακαδά.

 

Φούρναρης: Μιχάλης Ψύχας.

Η συμμετοχή στο Χριστουγεννιάτικο πρόγραμμα είναι με ελεύθερη είσοδο και με δήλωση συμμετοχής για την καλύτερη λειτουργία του προγράμματος στο τηλ.: 26910-62562 τις ώρες λειτουργίας της Βιβλιοθήκης και στα κινητά 697 080 6607, 698 108 4904.

Ο χώρος που θα γίνουν οι δραστηριότητες είναι στην αίθουσα της βιβλιοθήκης στο Αίγιο, στην οδό Ανδρονοπούλου 12 (πίσω από τη Φανερωμένη).

Για περισσότερες πληροφορίες στο site της βιβλιοθήκης www.ioniosvivliothiki.blogspot.gr

Σε περίπτωση ακύρωσης κάποιας εκδήλωσης, θα γίνει σχετική ενημέρωση τόσο στο site της βιβλιοθήκης όσο και στο Τοπικό Τύπο.