Ιερός Ναός Εισοδίων Αιγίου: “Θα χτυπήσουν και πάλι οι καμπάνες; – Η αποκατάστασή του στο νέο Ε.Σ.Π.Α.”

Ο Ιερός Ναός των Εισοδίων παραμένει "πληγωμένος" από το μεγάλο σεισμό του Αιγίου το 1995

Αισιόδοξα είναι τα µηνύµατα µετά την απόφαση του Περιφερειάρχη κ. Απόστολου Κατσιφάρα να ενταχθεί η αποκατάσταση των ζηµιών του Ιερού Ναού Εισοδίων της Θεοτόκου Αιγίου στο νέο πρόγραµµα ΕΣΠΑ το οποίο θ’ ανοίξει το Μάιο.

Σηµαντική η συµβολή για την εξέλιξη αυτή, της Υπουργού Τουρισμού ΄Ελενας Κουντουρά, αλλά ακόμα περισσότερο το ενδιαφέρον και η μέριμνα του συμβούλου της Αιγιώτη Πέτρου ∆αδιώτη.

Η κ. Κουντουρά ως Υφυπουργός πέρσι στην εορτή της Παναγίας Τρυπητής είχε επισκεφθεί το Αίγιο και είχε δει τον Ιερό Ναό των Εισοδίων και υποσχέθηκε ότι θα κάνει ό,τι είναι δυνατόν για την αποκατάστασή του. Τήρησε λοιπόν, αυτήν την υπόσχεσή της και µετά από αρκετές παραινέσεις τόσο στο Υπουργείο Πολιτισµού, όσο και στην Περιφέρεια,  το έργο της αποκατάστασης του Ιερού Ναού τείνει να γίνει πραγµατικότητα.

Όπως είναι γνωστό, ο Ιερός Ναός χτυπήθηκε από το σεισµό του 1995 και από τότε µεταφέρθηκε και λειτουργεί στον υπόγειο του  κτιρίου της Ιεράς Μητρόπολης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας στους  «Νέους Ορίζοντες» στην οδό Πολυχρονιάδου.

Παρά ότι είχαν γίνει όλα αυτά τα χρόνια  πολλές προσπάθειες από τις προηγούµενες ∆ηµοτικές Αρχές και από τον Μητροπολίτη για την αποκατάσταση των ζημιών, το κόστος των εργασιών το οποίο ξεπερνά το 1,5 εκ. ευρώ ήταν ένα ανυπέρβλητο εµπόδιο.

Τώρα µε την ένταξή του στο νέο ΕΣΠΑ ευλεπιστούµε να ακούσουµε τις καµπάνες του Ιερού Ναού των Εσοδίων να χτυπούν ξανά χαρµόσυνα.

ΣΤΑΥΡΟΣ ΣΤΑΥΡΙΔΗΣ