Θεολογικό Συνέδριο στα Καλάβρυτα με θέμα: “Το Ήθος στον Aπόστολo Παύλο”

Η Ιερά Μητρόπολη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας ενημερώνει τον ευσεβή λαό της ότι, από 18 έως 20 Νοεμβρίου ε.έ., θα πραγματοποιηθεί στο Καλλιμανοπούλειο Εκκλησιαστικό Διακονικό Κέντρο της μαρτυρικής πόλεως των Καλαβρύτων το επιστημονικό Συνέδριο με θέμα: «Το Ήθος στον Απόστολο Παύλο», η διοργάνωση του οποίου ετέθη μετ’ ιδιαιτέρας χαράς υπό την αιγίδα αυτής.

Το Συνέδριο πραγματοποιείται με τη σύμπραξη καθηγητών και μεταπτυχιακών φοιτητών του Τμήματος Κοινωνικής Θεολογίας και Θρησκειολογίας της Θεολογικής Σχολής του ΕΚΠΑ και στοχεύει στην πολύπλευρη ανάδειξη των πτυχών της θεολογικής σκέψης του Αποστόλου Παύλου, σε θέματα της πνευματικής εν Χριστώ ζωής και της κοινωνικής πρακτικής, που η αποστολική παράδοση κληροδοτεί σ’ εμάς σήμερα για παρόμοια ζητήματα. Ως εκ τούτου, οι εισηγήσεις θα εστιάζουν σε πολλαπλές προσεγγίσεις της Παύλειας διδαχής, όπως την ερμηνεία των Παύλειων κειμένων μέσα στην περιβάλλουσα συνάφειά τους.

Η παρούσα διοργάνωση αποτελεί, ιδιαίτερα σήμερα, πρόκληση εμβάθυνσης και μάθησης για τον σύγχρονο άνθρωπο, που προβληματίζεται και ταλαιπωρείται από τις μεγάλες αντιθέσεις και αντιπαραθέσεις της εποχής μας.

Η Ιερά Μητρόπολη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας, θέτοντας υπό την αιγίδα της την εν λόγω πρωτοβουλία, επιθυμεί, συν τοις άλλοις, να συμβάλει στην αξιέπαινη προσπάθεια που καταβάλλεται με σκοπό την προβολή της έρευνας και του έργου νέων, και όχι μόνον, επιστημόνων, οι οποίοι διακρίνονται από ιδιαίτερο ενδιαφέρον και ζήλο για την ανάδειξη της επιστήμης της Θεολογίας και των εν γένει ανθρωπιστικών επιστημών.