Εκδήλωση για γονείς στο Δημ. Σχολείο Τεμένης Αιγίου με θέμα το διαδίκτυο

Τη Δευτέρα 1 Δεκεμβρίου 2014 και ώρα 17:30 θα πραγματοποιηθεί ενημερωτική συνάντηση για γονείς στο Δημοτικό Σχολείο Τεμένης με θέμα: «ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗΣ & ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ: διατηρώντας τη σύνδεση με τα παιδιά μας ανοιχτή» και ομιλήτρια την κ. Σταύρου Θωμαΐς – Κοινωνική Λειτουργό. Η ενημερωτική συνάντηση πραγματοποιείται στο πλαίσιο της συνεργασίας του Κέντρου Πρόληψης Εξαρτήσεων & Προαγωγής Ψυχοκοινωνικής Υγείας ΠΕ Αχαΐας με τα σχολεία, με στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των γονέων για θέματα που σχετίζονται με τη διαπαιδαγώγηση των παιδιών.

Ένα από τα θέματα που, όλο και περισσότερο, φαίνεται να απασχολεί τους γονείς είναι η χρήση του υπολογιστή και του διαδικτύου από τα παιδιά και τους έφηβους. Είναι γεγονός πως σε όσο μικρότερη ηλικία ξεκινούν τα παιδιά μας την χρήση του υπολογιστή, τόσο πιο ενεργό ρόλο καλούμαστε να διαδραματίσουμε στην διαπαιδαγώγηση τους στον «κόσμο» του διαδικτύου. Άραγε:

  • Ποιοι είναι οι πιο συχνοί κίνδυνοι για τα παιδιά στο διαδίκτυο και πως μπορούμε να τα προστατέψουμε;
  • Ποια στάση να κρατήσουμε ως γονείς σχετικά με τα ηλεκτρονικά παιχνίδια και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης;
  • Πότε μιλάμε για «εξάρτηση» και πως μπορούμε να προλάβουμε την εμφάνιση της;

 

Το θέμα θα προσεγγιστεί μέσα από συζήτηση και πρακτικά παραδείγματα από την καθημερινότητα με τα παιδιά, ενώ παράλληλα οι γονείς θα έχουν την δυνατότητα να θέσουν και δικά τους ερωτήματα.