Θεατρική ομάδα “Αναγέννησης” Ακράτας: “Ράφτης Κυριών” το Σάββατο 13 Μαΐου

Την κλασική κωμωδία του Ζωρζ Φεϋντό “Ράφτης Κυριών” παρουσιάζει από το Σάββατο 13 Μαΐου και για 5 παραστάσεις, η Θεατρική Ομάδα του Πολιτιστικού Συλλόγου “Αναγέννηση” Ακράτας, μετά από πολύμηνη προετοιμασία.

Στο Παρίσι του 1890, της Μπελ Επόκ, του Τουλούζ Λωτρέκ, της Μονμάρτης και του Μουλέν Ρουζ, ο Ζωρζ Φεϋντώ γράφει την κωμωδία καταστάσεων «Ράφτης Κυριών» (1887) που θεωρείται κατά κοινή ομολογία το καλύτερό του έργο.

Σε μια συνοικία του Παρισιού, ένας γιατρός επιστρέφει ξημερώματα στην συζυγική στέγη μετά από μια αποτυχημένη απόπειρα απιστίας. Εκεί τον περιμένουν ο υπηρέτης του, η γυναίκα του και στη συνέχεια εισβάλλει η πεθερά του, ενώ ο καλύτερός του φίλος προσπαθεί να του ενοικιάσει ένα διαμέρισμα το οποίο αργότερα μετατρέπεται σε ερωτική φωλιά-ραφείο. Συναντήσεις που δεν έπρεπε να συμβούν, αλήθειες που καταλήγουν σε κατά συνθήκη ψέματα, συνεχείς εναλλαγές ρόλων και κωμικά απρόοπτα, συνθέτουν μια εικόνα απόλυτης φάρσας.

Οι παραστάσεις θα δοθούν ως εξής: Σάββατο 13, Κυριακή 14, Δευτέρα 15, Σάββατο 20, Δευτέρα 22 Μαΐου στις 9.15 μ.μ. στην αίθουσα της “Αναγέννησης”. Είσοδος 8 €, μειωμένο (εφηβικό, φοιτητικό, ανέργων) 5