“Θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας για να μείνει το Πρωτοδικείο για πάντα στο Αίγιο”

– Καταδικάζουμε καθ’ ολοκληρίαν το πόρισμα της Επιτροπής του Υπουργείου Δικαιοσύνης, που  καταλήγει στην πρόταση για ένα Πρωτοδικείο ανά νομό γεγονός, το οποίο απειλεί ευθέως την ύπαρξη του Πρωτοδικείου Αιγίου. Η ύπαρξη του Πρωτοδικείου Αιγίου αποτελεί απαίτηση όλης της Αιγιάλειας και δεν θα γίνει ανεκτή σε καμία περίπτωση περαιτέρω υποβάθμιση της περιοχής. Αιτούμαστε την απόσυρση του εν λόγω πορίσματος, το οποίο αποτελεί μνημείο προχειρότητας και αγνόησης των προϋποθέσεων που θέτει ο νόμος για την διατήρηση δικαστικών σχηματισμών”. 

Τα παραπάνω αναφέρει ο Δικηγορικός Σύλλογος ο οποίος πραγματοποίησε σήμερα Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου 2023 παράσταση διαμαρτυρίας, στις 10 το πρωί, στην πύλη του Δικαστικού Μεγάρου Αιγίου, ενώ την επόμενη Δευτέρα  έχει προγραμματιστεί συνάντηση του προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Αιγίου με τον Υπουργό Δικαιοσύνης. Σε σχετική ανακοίνωση επισημαίνονται τα εξής:

  • “Ευχαριστούμε όλους όσοι συμμετείχαν στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας του Δικηγορικού Συλλόγου Αιγίου για τη μη κατάργηση του Πρωτοδικειου Αιγίου.
Παρόντες ήταν εκ του Δήμου ,εκπρόσωποι του δημάρχου η πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου κ Μαρία Γιδά και ο αντιδήμαρχος κ Καραϊσκος(ο δήμαρχος ήταν στις εκδηλώσεις στα Καλάβρυτα για την επέτειο θυσίας), ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης Αιγιάλεια Προορισμός κύριος Κώστας Σπηλιοπουλος τον οποίο και ευχαριστούμε ιδιαίτερα για τη μεσολάβηση του για συνάντηση με τον υπουργό Δικαιοσύνης την επόμενη Δευτέρα. 
Το δικηγορικό Σύλλογο Πατρών εκπροσώπησε ο πρόεδρος του ΔΣ κύριος Ζούπας.
Την τοπική κοινότητα Αιγίου εκπροσώπησε ο κ Θεοφάνης Ραμπαβιλας .
Ο σύλλογος Φοροτεχνικών Λογιστών Αιγιαλείας εκπροσωπήθηκε από τον κύριο Μάρκου, ο ιατρικός Σύλλογος Αιγίου από τον κύριο Κοκκορέ και το εργατικό κέντρο Αιγίου από τον πρόεδρο του Παναγιώτη Γεωργόπουλο όπου ανέγνωσαν ψήφισμα υπέρ της παραμονής του Πρωτοδικείου στην πόλη μας.
Από τα πολιτικά κόμματα, παρ όλο που ήταν ενήμερα δια πρόσκλησης σε όλους τους βουλευτές, παραστάθηκε μόνο το ΠΑΣΟΚ και ειδικότερα η νομαρχιακή επιτροπή δια του κ.Παναγιώτη Μαρινόπουλου και η τοπική επιτροπή δια του κ Γεωργίου Γεωργόπουλου όπου αναγνώστηκε και η σχετική ανακοίνωση.
Οι βουλευτές του νομού, όλων των κομμάτων έλαμψαν δια της απουσίας τους όπως και οι
λοιπές δημοτικές παραταξεις παρ όλο που εκλήθησαν.
Από την περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος δεν υπήρχε εκπροσώπηση παρ όλο που απεστάλη
πρόσκληση στον Περιφερειάρχη.
Την επόμενη Δευτέρα έχει προγραμματιστεί συνάντηση του προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Αιγίου με τον κύριο Υπουργό Δικαιοσύνης. 
Θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας για να μείνει το Πρωτοδικείο για πάντα στην περιοχή μας”.