ΘΑΝΑΣΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ: “Δεν υπάρχει καμία επίσημη ενημέρωση για Κέντρα Φιλοξενίας Μεταναστών στην Αιγιάλεια”

Ο ∆ήµαρχος Αιγιάλειας κ. Θανάσης Παναγόπουλος όσον αφορά τα σενάρια που ακούγονται το τελευταίο διάστηµα  για πιθανούς χώρους εγκατάστασης προφύγων – µεταναστών στο ∆ήµο µας, ανέφερε: 

– «Προς το παρόν δεν υπάρχει καµία επίσηµη ενηµέρωση όσον αφορά το χώρο εγκατάστασης των προσφύγων. ∆εν ισχύει κάτι για τις αποθήκες του ΑΣΟ στον Ερινεό, όπως γράφτηκε στον τοπικό Τύπο.

∆εν έχει σταλεί στο ∆ήµο καµία ειδοποίηση από το Υπουργείο Εθνικής Άµυνας. Γιατί όποια περιοχή και αν επιλεγεί, πρέπει πρώτα να υπάρξει η σύµφωνη γνώµη του ∆ήµου. Αν δηλαδή, επιλέξει το Υπουργείο κάποιον χώρο, πρέπει να ζητήσουν τη γνώµη µας. Μέχρι στιγµής, δεν έχει γίνει κάτι τέτοιο.

Ούτε για το Κατασκηνωτικό Κέντρο στην Παναγοπούλα, ούτε για τις εγκαταστάσεις του κάµπινγκ του ΟΤΕ στην Τέµενη ισχύει κάτι απ’ όσα ακούγονται.

Θέλω να καθυσυχάσω τους πολίτες. Θα υπάρξει αµέσως  ενηµέρωση, εάν έχουµε κάποια εξέλιξη και αν χρειαστεί θα συγκληθεί εκτάκτως και το δηµοτικό συµβούλιο».

Πάντως, ο ∆ήµαρχος κ. Θανάσης Παναγόπουλος έχει τονίσει επανειληµµένα, ότι στόχος του πρώτα απ’ όλα είναι να διαφυλάξει τα συµφέροντα των πολιτών της Αιγιάλειας.