Θανάσης Νταβλούρος: “Σοκ και δέος προκαλεί στην κοινωνία η πολιτική εξαπάτηση των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ”

 Αυτοί που υπόσχονταν ότι θα καταργούσαν το μνημόνιο με ένα νόμο και μ’ ένα άρθρο, φέρνουν τώρα το δεύτερο δικό τους, το επαχθέστερο όλων, και μάλιστα χωρίς χρηματοδότηση!

Προσκομίζουν στον ελληνικό λαό το βαρύτατο τίμημα της ανικανότητας τους, της ανευθυνότητας τους και της δήθεν σκληρής διαπραγμάτευσης που έκαναν, ένα δυσβάστακτο λογαριασμό πέντε δισεκατομμυρίων ευρώ, που είναι απόρροια της καθυστέρησης του κλεισίματος της αξιολόγησης.

Ιδού λοιπόν γιατί για μια ακόμη φορά ο μεγαλύτερος πολιτικός απατεώνας που είχε η χώρα στα ηνία της διακυβέρνησης της είπε ψέματα όταν έλεγε ότι η συμφωνία θα κλείσει χωρίς μέτρα ούτε ενός ευρώ!

Όμως οι πολίτες πλέον έχουν συνειδητοποιήσει τι έρχεται, τι τους περιμένει. Σοκ και δέος προκαλεί στην ελληνική κοινωνία το μέγεθος της πολιτικής εξαπάτησης των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ που αποκαλύπτεται τώρα σε όλο της το μεγαλείο. Ας απαριθμήσουμε μερικά ενδεικτικά σημεία της:

*Έταζαν την καταβολή 13ης σύνταξης και τη μη περικοπή κύριων συντάξεων. Τώρα φέρνουν τη μείωση και των κύριων και των επικουρικών συντάξεων.

*Χαρακτήριζαν «κόκκινη γραμμή» τη μείωση του αφορολόγητου, και με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο να απειλεί σε μια τέτοια περίπτωση ακόμη και με παραίτηση. Η μείωση του αφορολόγητου είναι πλέον δεδομένη, ενώ ο κ. Τσακαλώτος παραμένει στη θέση του, σαν να μην τρέχει τίποτα.

*Φώναζαν «κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη». Κι όμως, επί των ημερών τους, οι κατασχέσεις σπιτιών και τραπεζικών λογαριασμών έχουν ξεπεράσει κάθε προηγούμενο.

Δυστυχώς δεν είναι εικονική πραγματικότητα αλλά η αναντίρρητη αλήθεια ότι μέσα σε δύο χρόνια έχουν πάρει μέτρα ύψους 14 δισεκατομμυρίων ευρώ!

Και την ίδια ώρα, η δέσμευση τους για την επίτευξη υψηλών πρωτογενών πλεονασμάτων συνεπάγεται μια επιπρόσθετη σκληρή λιτότητα.

Σε ό,τι αφορά δε τα λεγόμενα αντίμετρα, που προσπαθούν να λανσάρουν στον ελληνικό λαό για να του χρυσώσουν το χάπι, κι αυτά συνιστούν μια πολιτική απάτη, αφού θα εφαρμοστούν μόνο στην περίπτωση που πιάσουν τα… άπιαστα (υπό ρεαλιστικές συνθήκες) πρωτογενή πλεονάσματα της τάξης του 4%. Όμως, στο μεταξύ θα έχουν εξοντώσει την κοινωνία που δεν θα μπορεί να σηκώσει κεφάλι.

«Να σε κάψω Γιάννη, να σ’ αλείψω λάδι», όπως λέει και η σοφή λαϊκή παροιμία.

Μόνο που το λάδι τους τελείωσε, όπως τελείωσαν και τα ασύστολα ψέματα τους. Είναι θέμα χρόνου να τους στείλει ο ελληνικός λαός στα σπίτια τους και να ξεμπερδεύουμε μια και καλή με το συνονθύλευμα των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, που ήταν ό, τι πιο καταστροφικό πέρασε από την πατρίδα μας.