Η Πυροσβεστική Υπηρεσία στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Ακράτας

Μια πολύ ενδιαφέρουσα ενημερωτική παρουσίαση πραγματοποιήθηκε σήμερα Πέμπτη, 26 Ιανουαρίου 2017 στην αίθουσα εκδηλώσεων του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ακράτας. Οι μικρές μαθήτριες και οι μικροί μαθητές, καθώς και οι εκπαιδευτικοί είχαν την ευκαιρία να υποδεχτούν ένα κλιμάκιο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ακράτας (Προϊστάμενος και δύο πυροσβέστες), η οποία ανταποκρίθηκε πρόθυμα στο αίτημα του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ακράτας, για ενημέρωση μαθητριών και μαθητών σε θέματα αντιμετώπισης έκτακτων αναγκών (Πυρκαγιάς, Σεισμών).

Οι μαθήτριες, οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί συγκεντρώθηκαν στην αίθουσα εκδηλώσεων του Σχολείου μας όπου ο Προϊστάμενος της Π.Υ. Ακράτας, κ. Νικόλαος Πουλιάσης, παρουσίασε το θέμα, ανέλυσε το φαινόμενο της πυρκαγιάς, τις πιθανές αιτίες πρόκλησης, το φαινόμενο του σεισμού, ενώ παράλληλα μίλησε και για τους τρόπους αντιμετώπισης τέτοιων περιστατικών. Συζήτησε με τις μαθήτριες και τους μαθητές απαντώντας με απλό και κατανοητό τρόπο σε όλες τις απορίες τους.

Στη συνέχεια, έδειξαν σε όλα τα παιδιά τα εξαρτήματα που χρησιμοποιούν για κάθε περίπτωση, είτε σεισμού είτε πυρκαγιάς.

Η πολύ ενδιαφέρουσα και χρήσιμη αυτή εκδήλωση έκλεισε μέσα σε κλίμα ενθουσιασμού από την πλευρά των παιδιών, μιας και όλες και όλοι, αφού έλυσαν όλες τους τις απορίες έβγαλαν και φωτογραφίες όλοι μαζί.

Στο τέλος, ο Διευθυντής και οι εκπαιδευτικοί του Σχολείου ευχαρίστησαν το Πυροσβεστικό κλιμάκιο Ακράτας, με  τους κ. Νικόλαο Πουλιάση, Πυραγό-Προϊστάμενο του κλιμακίου, κ. Νικόλαο Ταρανά και κ. Παναγιώτη Μοντζολή, Πυροσβέστες,  ευχόμενοι πάντα επιτυχίες στο δύσκολο έργο τους.