Η «Παναγία Τρυπητή» στο Αίγιο και τα 200 σκαλοπάτια

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Η  “Παναγία µας”, η προστάτιδα της πόλης µας, αναµφισβήτητα είναι η παρηγοριά όλων µας και σε κάθε δυσκολία προστρέχουµε να προσκυνήσουµε τη χάρη Της και να ζητήσουµε τη βοήθειά της.

Άνθρωποι από διάφορα µέρη της Ελλάδας, µε εκδροµικά πούλµαν καταφθάνουν στο Ιερό Προσκύνηµα, ανάβοντας ένα κεράκι και µε ευλάβεια ασπάζονται την Θαυµατουργή Εικόνα της Παναγίας Τρυπητής.

Ωστόσο η ευχερέστερη επίσκεψη προσκυνητών και η ανάπτυξη του θρησκευτικού τουρισµού θα γίνει ακόµα µεγαλύτερη, εάν υλοποιηθεί η επιθυµία και η βούληση του Σεβασµιωτάτου Μητροπολίτου Καλαβρύτων και Αιγιάλειας κ. Αµβροσίου, να ξεπεραστούν τα όποια εµπόδια και να εκτελεστούν αναπλαστικές εργασίες προκειµένου να έχουν πρόσβαση όλοι οι πολίτες.

Τα 200 σκαλοπάτια αποτελούν εµπόδιο για οµάδες συµπολιτών ΑΜΕΑ και για υπερήλικες, µε συνέπεια το Ιερό Προσκύνηµα να γίνεται απρόσιτο σε συγκεκριµένες οµάδες ανθρώπων!

∆ίκαια, λοιπόν, ο Σεβασµιότατος πιέζει προς πάσα κατεύθυνση, προκειµένου να γίνουν αυτές οι αναπλαστικές εργασίες και γι’ αυτό θα πρέπει το ΥΠΠΟ και η υπουργός Πολιτισµού να βοηθήσουν στην υλοποίηση αυτού του ανθρωπιστικού οράµατος.

XΡΗΜΑΤΟ∆ΟΤΗΣΗ

Τα τελευταία νέα αναφέρουν ότι περισσότερο από 1 εκ. ευρώ είναι η χρηµατοδότηση που θα λάβει η Μητρόπολη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας, προκειµένου να ανακαινισθεί και να διαµορφωθεί ο περιβάλλων χώρος του Προσκυνήµατος της Παναγίας Τρυπητής.

Άµεσα πρέπει να κατατεθεί µελέτη για τις εργασίες που ζητά η Μητρόπολη να γίνουν, έτσι ώστε το Ιερό Προσκύνηµα να είναι πιο εύκολα προσβάσιµο ειδικά από άτοµα µεγάλης ηλικίας.

Η Κυβέρνηση θα δώσει στις Μητροπόλεις όλης της χώρας 8 εκ. ευρώ προκειµένου να γίνουν εργασίες σε διάφορους ναούς, ενώ παράλληλα αναµένεται να ενταχθεί και η ανακαίνιση του Ιερού Ναού Εισοδίων Αιγίου για χρηµατοδότηση από πρόγραµµα ΕΣΠΑ.

 

ΦΡΟΣΩ ΣΤΙΒΑΧΤΟΠΟΥΛΟΥ – ΣΤΑΥΡΙΔΗ

Από την έντυπη έκδοση “ΤΥΠΟΣ ΤΗΣ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ”