Η ΠΑΕΚ συμμετείχε στη σύσκεψη της Περιφέρειας για το φαινόμενο των μεδουσών

Στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος βρέθηκαν την Παρασκευή, ο Ά Αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Αχαϊας και Επικεφαλής της ΠΑΕΚ Αριστείδης Τηλιγάδης, μαζί με τον εκπρόσωπο των Ξενοδόχων κ. Κανελλή από τα Σελιανίτικα, οι μοναδικοί από την Αιγιάλεια.!!!, όπου και συμμετείχαν στην σύσκεψη για το φαινόμενο Μέδουσες, που τόσα προβλήματα έχει δημιουργήσει στην ακτογραμμή της Αιγιαλείας και της ευρύτερης περιοχής του Κορινθιακο Κόλπου.

Η κλιματική αλλαγή, η άνοδος της θερμοκρασίας των θαλασσών, η τροποποίηση ανέμων – ρευμάτων, η περιβαλλοντική υποβάθμιση αλλά και η ανθρωπογενής δραστηριότητα φαίνεται να είναι ορισμένα από τα αίτια στα οποία αποδίδεται η έξαρση της συγκέντρωσης μεδουσών.

Οι επιστήμονες όμως αποσαφήνισαν ότι οι εκδοχές στηρίζονται σε εμπειρικές κυρίως προσεγγίσεις, καθώς δεν υπάρχει ολοκληρωμένη μελέτη για τον Κορινθιακό και τον Πατραϊκό.

Το θέμα συζητήθηκε και κατόπιν εισήγησης της ΠΑΕΚ προ ημερών σε συνεδρίαση του Επιμελητηρίου Αχαϊας, όπου και ζητήθηκε η συμμετοχή ειδικών επιστημόνων στην όσο το δυνατόν επίλυση του φαινομένου.