Επιστολή της ΠΑΕΚ για την αναστολή – μεταφορά δρομολογίων της ΤΡΑΙΝΟΣΕ στη γραμμή Κιάτο – Αίγιο – Κιάτο και τη μη ασφαλή πρόσβαση στον επιβατικό σταθμό Αιγίου

Σχετικά με την αναστολή – μεταφορά των δρομολογίων της ΤΡΑΙΝΟΣΕ Κιάτο – Αίγιο – Κιάτο, την αναστολή δρομολογίων ανήμερα της Κατάβασης του Βουραϊκού αλλά και της μη ασφαλούς πρόσβασης στον επιβατικό σταθμό του Αιγίου, εστάλη από την ΠΑΕΚ (επικεφαλής Αρίστος Τηλιγάδης) η κάτωθι επιστολή στον αρμόδιο Υπουργό να παρέμβει ο ίδιος, ώστε να μην συνεχιστεί η υποβάθμιση της Αιγιάλειας.

Προς: Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών κ. Καραμανλή
Θέμα: Αναστολή – Μεταφορά δρομολογίων ΤΡΑΙΝΟΣΕ στην γραμμή Κιάτο – Αίγιο – Κιάτο και μη ασφαλή πρόσβαση στον επιβατικό σταθμό Αιγίου .
Κύριε Υπουργέ,
Παρακαλούμε όπως μεσολαβήσετε προσωπικά ο ίδιος στην διοίκηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ ώστε να σταματήσει το ”κρυφτούλι” με τους Φορείς και τους Πολίτες της Αιγιάλειας. Οφείλουμε στις μεταξύ μας συνεργασίες τόσο του Υπουργείου όσο και των Οργανισμών να υπάρχει μία σοβαρότητα, εκτός και αν η ΤΡΑΙΝΟΣΕ, θεωρεί ότι απευθύνεται σε πολίτες δεύτερης κατηγορίας, απλού εισιτηρίου!
Δεν είναι δυνατόν να ανακοινώνεται η έναρξη των δρομολογίων της διαδρομής Κιάτο – Αίγιο – Κιάτο για την Παρασκευή 18 Ιουνίου 2021 και μία μέρα πριν να πληροφορούμεθα από την ιστοσελίδα της ΤΡΑΙΝΟΣΕ ότι τα δρομολόγια θα ξεκινήσουν την Τετάρτη 23 Ιουνίου 2021 μετά το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος, με την ανάλογη οικονομική τουριστική και εμπορική ζημία.
Δεν είναι δυνατόν ανήμερα της Πανελλήνιας Κατάβασης του Βουραϊκού την Κυριακή 6 Ιουνίου 2021 να ανακοινώνει η ΤΡΑΙΝΟΣΕ την αναστολή όλων των δρομολογίων του Οδοντωτού με δικαιολογία την ασφάλεια των πολιτών, όταν άλλες χρονιές και πολύ παλαιότερες ουδέποτε είχαν ανασταλεί τα δρομολόγια του Οδοντωτού αφού εξυπηρετούσαν σε μεγάλο βαθμό την διέλευση των επισκεπτών.
Δεν είναι δυνατόν να μην έχουν τηρηθεί οι δεσμεύσεις του Υπουργείου σας για την ασφαλή πρόσβαση πολιτών, οχημάτων και πούλμαν από και προς τον σταθμό του Αιγίου, αφού υπάρχει μόνο μία μικρή-στενή πρόσβαση ιδανική μόνο για μικρά οχήματα και όχι για μεγάλα, ενώ ο δρόμος που ενώνει τον σταθμό με το κέντρο της Πόλης παραμένει χωμάτινος, κοινώς ”κατσικόδρομος” και είναι αδύνατον να χρησιμοποιηθεί.
Κύριε Υπουργέ, μετά την μεγάλη πτώση της επιχειρηματικότητας και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων από τις επιπτώσεις της πανδημίας, παρακαλούμε ”βοηθήστε μας” ώστε να μην επιδεινωθεί η τραγική κατάσταση της Τοπικής Οικονομίας της Αιγιάλειας που ελπίζει σε ένα δυναμικό καλοκαίρι με εισροή επισκεπτών και ”moto” μας τον ”Προορισμό Αιγιάλεια” ο οποίος πρέπει να συμπληρώνεται με όλες τις μεταφορικές συγκοινωνίες της χώρας μεταξύ αυτών και το τρένο!
Με Εκτίμηση
Αριστείδης Τηλιγάδης Επικεφαλής Π.Α.Ε.Κ.
Ά Αντιπρόεδρος Επιμελητηρίου Αχαίας