Η Μάχη και η Νίκη του Μεγάλου Σπηλαίου

Η Ιερά Μητρόπολη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας, με ικανοποίηση παραδίδει στο αναγνωστικό κοινό μία σύντομη αλλά ιστορικά πολύτιμη μονογραφία για την ιστορική μάχη και τη νίκη του Μεγάλου Σπηλαίου, έργο του συγγραφέα, θεολόγου και νομικού, κ. Ευάγγελου Λέκκου.

Με αυτή την ιστορική έκδοση επιχειρείται να γίνει ευρέως γνωστή η μάχη του Μεγάλου Σπηλαίου, η οποία διεξήχθη την 24η Ιουνίου του έτους 1827 και οδήγησε στη μεγαλειώδη νίκη των 100 περίπου «φουστανελάδων» μοναχών του Μεγάλου Σπηλαίου εναντίον του θεωρούμενου αήττητου στρατεύματος του Ιμπραήμ Πασά.

Η μάχη αυτή επικύρωσε τη νίκη του Έθνους μας κατά του μωαμεθανικού κατακτητή και εξύψωσε το ηθικό και το εθνικό φρόνημα των επαναστατημένων Ελλήνων.

Η υπενθύμιση και η προβολή του γεγονότος είναι καθήκον και υποχρέωση όλων των Νεοελλήνων, ιδιαίτερα στις μέρες μας που αμφισβητείται η συμβολή της Εκκλησίας και του Κλήρου της στον Αγώνα του ‘21 και προκλητικώς επιχειρείται να αλλοιωθεί η ιστορική αλήθεια.

Για όσους ενδιαφέρονται η έκδοση διατίθεται στο Βιβλιοπωλείο της Ιεράς Μητροπόλεως μας, «Βιβλίο και Εικόνα», Ερμού 21 στο Αίγιο, και το κόστος ανέρχεται σε 1,50 €.