Η κωμωδία «ΤΑΡΤΟΥΦΟΣ» του Μολιέρου στο «Πολύκεντρο» από την θεατρική ομάδα «Επί σκηνής»

Η θεατρική ομάδα «Επί σκηνής», που δραστηριοποιείται υπό την αιγίδα του Φιλοπροοδευτικού Ομίλου Σελιανιτίκων, ανεβάζει την κωμωδία «ΤΑΡΤΟΥΦΟΣ» του Μολιέρου στο «Πολύκεντρο» στη Μυρτιά του Δήμου Αιγιαλείας, το Σάββατο 1 και την Κυριακή 2 Ιουλίου 2017 στις 8:30΄μ.μ. και καλεί το φιλοθεάμων κοινό να το παρακολουθήσει και να απολαύσει την παράσταση που τελεί υπό την σκηνοθετική καθοδήγηση της κας Αναστασίας Πετρίδη, η οποία τα τελευταία χρόνια έχει αποσπάσει πολύ καλές κρητικές σε προηγούμενες παραστάσεις «Πλούτος», «Φον Δημητράκης» κ.ά., διότι καταφέρνει να μεταμορφώνει απλούς ερασιτέχνες και μάλιστα παιδιά, τις περασμένες φορές, σε ηθοποιούς.

Με αυτές τις προσδοκίες τόσο του κοινού, όσο και της ίδιας της θεατρικής ομάδας, έρχεται ο «Ταρτούφος» να προστεθεί στην θεατρική δραστηριότητα της περιοχής, που θα τέρψει, θα σατιρίσει και θα διδάξει όσα «ο Μολιέρος κατέγραψε, έκρινε, κατέκρινε και χλεύασε στην εποχή του με τόλμη, ευρηματικότητα και φαντασία». Γραμμένο στις κοινωνικές συνθήκες της εποχής του Λουδοβίκου που «πίσω από τις λιβρέες, τις πουδραρισμένες περούκες, τα σκαρπίνια με τους φιόγκους και τις ρεβεράντζες, κρύβεται ο αιώνιος άνθρωπος με τις αδυναμίες του, τους πειρασμούς, τα όνειρά του, τις προκαταλήψεις και τα τεχνάσματα της πανουργίας του ή της προσπάθειάς του για επιβίωση», όπως σχολιάζει στο βιβλίο του Κ.Χ. Μύρη, ο Κώστας Γεωργουσόπουλος, ο οποίος σημειώνει επίσης « Με αυτό το σκεπτικό διασκεύασα στα καθ’ υμάς μολιερικές κωμωδίες … επειδή ήθελα να αποδείξω πως ο Μολιέρος έχει παππού τον Μένανδρο, αδελφό τον Ρουτζάντε, γιο τον Γκολντόνι και δισέγγονο τον Ψαθά, τον Σακελάριο και τον Τσιφόρο».

Άραγε το έργο βρίσκει σημεία επαφής με τη σύγχρονη εποχή ή απλά θα αναβιώσει παλιές εικόνες μιας εποχής που πέρασε; Θα το δούμε γρήγορα «Επί σκηνής»!

Πληροφορίες: 26910-73219 & 6976258113