Η Ι.Λ.Ε.Α. προγραμματίζει εορταστικές εκδηλώσεις για την “Απελευθέρωση του Αιγίου στις 21 Μαρτίου 1821”

Η  ΙΛΕΑ, ανταποκρινόμενη στο κάλεσμα του Προέδρου του Ν.Π.Δ.Δ. του  Δήμου  Aιγιάλειας, προγραμματίζει Εορταστικές εκδηλώσεις για την Απελευθέρωση του Αιγίου στις 21 Μαρτίου 1821, με στόχο να καθιερωθεί η 21 Μαρτίου, ως ημέρα ιστορικής μνήμης τοπικού χαρακτήρα, αφιερωμένη στη μνήμη του μεγάλου αγωνιστή της Επανάστασης του 1821-καθώς και του Ελεύθερου Ελληνικού κράτους-  Α ν δ ρ έ α   Λ ό ν τ ο υ. 

Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν την Τρίτη 21 Μαρτίου 2023, ως εξής:                                                                                                                                   

1)  ΄Ωρα 10 30¨ το πρωϊ, επιμνημόσυνη δέηση στο  Μνημείο του Ανδρέα Λόντου, κατάθεση στεφάνων από επισήμους και άλλους φορείς και με παρουσία τμημάτων  Ομίλου Ιστορικής Αναβίωσης «Βοστίτσα 1821» ,στο χώρο του Δημοτικού  Ιστορικού  Λαογραφικού Μουσείου  Αιγίου (Δεσποτοπούλων   2).

2) ΄Ωρα  8 το βράδυ, στο Πολιτιστικό Κέντρο « Αλέκος Μέγαρης», πανηγυρική Εκδήλωση με ομιλητές τον κ. Κωνσταντίνο Κλάγκο –μέλος του Δ.Σ. της ΙΛΕΑ- με θέμα :                                      « Η Απελευθέρωση του Αιγίου, 21 Μαρτίου 1821»

και την πρόεδρο της ΙΛΕΑ κ.. Βάνα Μπεντεβή, με θέμα:                                                               «Οι Σημαίες του Αγώνα: «Από τα φλάμπουρα και τα μπαϊράκια έως τη Σημαία του Λόντου».

Συμμετοχή στην εκδήλωση θα έχουν : Ο Χορευτικός ΄Ομιλος Αιγίου, με λεβέντικους  και ηρωϊκούς  χορούς, καθώς και η  Χορωδία Φίλων Βυζαντινής Μουσικής « Φίλιππος  Οικονόμου» ,που θα αποδώσει υπέροχα ηρωϊκά τραγούδια.

Οι  συγκεκριμένες εκδηλώσεις τελούν υπό την αιγίδα του Ν.Π.Δ.Δ. και της   ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α.                                                                                                                 

Η είσοδος  είναι ελεύθερη για το κοινό, που προσκαλείται  βεβαίως να συμμετέχει..