Η Ιόνιος βιβλιοθήκη Αιγίου για τους μαθητές, σπουδαστές.

Η νέα σχολική χρονιά ξεκίνησε. Συνήθως, κάθε καινούργια αρχή, κάθε νέο ξεκίνημα συνοδεύεται από το αίσθημα της αισιοδοξίας, την πρόταξη νέων στόχων, προσδοκιών και πολλών ελπίδων για ό,τι το καλύτερο.

Έτσι και ο μαθητόκοσμος προετοιμάζεται να πορευθεί σε μια επιπλέον και διαφορετική «λεωφόρο», της Γνώσης και της Μάθησης. Οι γονείς, παράλληλα, θα ενθαρρύνουν και θα συντροφεύσουν τα παιδιά τους στη νέα τους διαδρομή.

Εφέτος η σχολική χρονιά και των τριών βαθμίδων της Εκπαίδευσης αντιμετωπίζει, δυστυχώς, στο ξεκίνημά της – κάτι που όλοι θυμόμαστε να συμβαίνει πάντα τα τελευταία χρόνια της τυραννικής οικονομικής κρίσης – μία σειρά προβλημάτων, εμποδίων και δυσλειτουργιών. Γνωρίζουμε όλοι μας ότι τα πλέον σοβαρά και μάλλον δυσεπίλυτα προβλήματα είναι οι χιλιάδες κενές θέσεις σε διδακτικό προσωπικό και συγχρόνως η έλλειψη χρημάτων προκειμένου η Πολιτεία να χρηματοδοτήσει και να ενισχύσει οικονομικά, ώστε να επιλυθούν πολλά από τα υπάρχοντα προβλήματα.

Φυσικό επακόλουθο αυτών των δυσχερειών είναι οι μαθητές και οι σπουδαστές να μένουν μετέωροι και αμήχανοι. Οι γονείς βιώνουν έντονα την αρρυθμία και την αναστάτωση.

Παράλληλα, εκείνο που προέχει ως βασική αναγκαιότητα στη σθεναρή αντιμετώπιση της κρίσης είναι η συναίσθηση της αλληλεγγύης, της πλήρους αλληλοκατανόησης που θα εμψυχώσει εμάς τους ίδιους αλλά και τους συνανθρώπους μας. Εξάλλου, ας μην ξεχνάμε ότι και οι μαθητές έχουν τις ανησυχίες τους και τα προβλήματά τους. Οι καιροί είναι δύσκολοι και σκοτεινοί, η ευημερία έχει εκλείψει, κυριαρχεί κάθε είδους αβεβαιότητα και ανασφάλεια.

 

Τα παιδιά λοιπόν, μέσα σ’ αυτό το ομιχλώδες τοπίο πρέπει πάση θυσία να σταθούν γερά στα πόδια τους, να διατηρήσουν την ψυχραιμία τους, να κάνουν υπομονή, να διαφυλάξουν την αισιοδοξία τους, τον αυθορμητισμό τους, να πλάθουν τα όνειρά τους και να διεκδικούν την πραγματοποίησή τους.

Ο νέος άνθρωπος είναι το Αύριο που όλοι μας παλεύουμε και προσδοκούμε να γίνει καλύτερο. Η Εκπαίδευση θα θέσει τα θεμέλια για μια καλύτερη ζωή. Ο εκπαιδευτικός θα δουλέψει μαζί με το μαθητή. Ο ένας θα συνεργασθεί με τον άλλον. Αδιάκοπα. Ενώνουμε τα χέρια μας.

Η Ιόνιος Βιβλιοθήκη του Αιγίου αισθάνεται την ανάγκη να βρίσκεται πάντα στο πλευρό των μαθητών, των φοιτητών, των δασκάλων, των καθηγητών, των γονιών. Συμπαραστέκεται στις προσπάθειες και των δύο πλευρών. Ευχόμαστε ολόψυχα την καλύτερη δυνατή έκβαση των πραγμάτων για μια καλύτερη σχολική χρονιά. Ευχόμαστε καλή δύναμη και ακμαίο ηθικό.-