Η ΕΡΓΟΣΕ δεν συνάντησε το Δήμαρχο – Δεν συζητήθηκε το θέμα διεκδίκησης αντιπλημμυριών έργων

Το προγραμματισμένο ραντεβού του διευθύνοντα συμβούλου της ΕΡΓΟΣΕ κ. Θανάση Βούρδα με τους κυβερνητικούς βουλευτές Αχαΐας  και με το Δήμαρχο Αιγιάλειας είχε αρχικά προγραμματιστεί να γίνει στο γραφείο του Δημάρχου στο Δημαρχείο Αιγιάλειας. Κατόπιν μετά από επιθυμία της ΕΡΓΟΣΕ η συνάντηση αποφασίστηκε να πραγματοποιηθεί στα γραφεία της εταιρείας, αλλά δυστυχώς και εκεί παρουσιάστηκε κώλυμα με αποτέλεσμα ο Δήμαρχος με τα στελέχη του να αποχωρήσουν. Από το γραφείο του Δημάρχου Αιγιάλειας εκδόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση:

  • “Η Τοπική Κοινωνία και μαζί με αυτή η Δημοτική Αρχή έχουν πολλάκις εκφράσει τις ανησυχίες τους για τις επιπτώσεις από την κατασκευή των μεγάλων έργων στην περιοχή μας.(Εθνική οδός-Σιδηρόδρομος).

Από την αρχή εκφράσαμε την έντονη αγωνία μας βλέποντας τις ελλείψεις και τις παραλείψεις από την κατασκευή των έργων αλλά και για τη ζωή και ασφάλεια των κατοίκων.

Τελικά με τις πιέσεις όλων μας εστω και καθυστερημένα εδέησε η αυτού μεγαλειότης ΕΡΓΟΣΕ να δεχθεί να μας συναντήσει-αν και αρχικά η συνάντηση είχε συμφωνηθεί να πραγματοποιηθεί στο Δημαρχείο παρουσία θεσμικών και υπηρεσιακών παραγόντων-εν τούτοις απαίτησε η συνάντηση αυτή να γίνει παρόντων και των κυβερνητικών βουλευτών(κ.Σπαρτινού και Ριζούλη) στα ΓΡΑΦΕΙΑ της εταιρίας.

Εν όψει της εξυπηρέτησης του δημόσιου συμφέροντος, αλλά και της διασφάλισης της ζωής των κατοίκων (σημειωτέον το θέμα της συνάντησης ήταν η έλλειψη πρόβλεψης αντιπλημμυρικών έργων), δεχθήκαμε να είμαστε παρόντες στα γραφεία της εταιρίας έστω και στα όρια της θεσμικής μας ελαστικότητας προκειμένου να γίνει η συνάντηση στις 14:00 σήμερα 21 Οκτωβρίου.

Ήμασταν εκεί στο ραντεβού μας.

Εκεί εξωθεσμικά και περίπου μετά από μισή ώρα, δηλαδή στις 14:30 , πληροφορηθήκαμε εντελώς τυχαία ότι θα καθυστερήσουν μια ακόμα ώρα.

Επειδή αντιληφθήκαμε ότι η προσβλητική τους συμπεριφορά σηματοδοτεί με βεβαιότητα την απαξία προς την Τοπική Κοινωνία αλλά και την βεβαιότητα ότι δεν θέλουν επι της ουσίας να εξετάσουν το πρόβλημα αποχωρήσαμε.

Σε κάθε περίπτωση εμείς οι πιο κοντινοί εκπρόσωποι της κοινωνίας θα εξακολουθήσουμε να υπερασπιζόμαστε με αυταπάρνηση τα συμφέροντα των συμπολιτών μας με κάθε πρόσφορο τρόπο, έχοντας από τη μια πλευρά το δίκιο και από την άλλη πλευρά το λαό της Αιγιάλειας.

Περιμένουμε τους εκπροσώπους της εταιρίας μαζί με τους βουλευτές σε νέο ραντεβού αυτή τη φορά στο σπίτι των συμπολιτών μας, στο Δημαρχείο μας.

Διαβεβαιώνουμε ότι οι προκλητικές και απαξιωτικές συμπεριφορές δεν μας πτοούν, με ψυχραιμία περιμένουμε από τους υπεύθυνους (Κυβέρνηση μαζί με την Εταιρεία) σε συνάντηση προκειμένου αυτή τη φορά να τους εκθέσουμε αναλυτικότατα τα προβλήματα.

Μάλιστα είμαστε στη διάθεσή τους να δούμε μαζί τους ως Δημοτική Αρχή τα προβλήματα επί τάπητος, γιατί είναι άδικο η εταιρία και οι βουλευτές να ταλαιπωρούνται σε έναν τόπο που δεν τον γνωρίζουν όσο θα έπρεπε, να κάνουν μόνοι τους αυτοψία (Igongito.)”