Η Βασιλική Ψυχράμη και μέλη της «ΠΟΙΟΤΙΚΗΣ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ» στην «καύση του Ιούδα» στην Τέμενη

Το πολύ ωραίο έθιμο που διατηρεί η Τέμενη, της αναπαράστασης της δίκης και της καύσης του Ιούδα, παρακολούθησαν το απόγευμα της Κυριακής του Πάσχα, η υποψήφια Δήμαρχος Αιγιαλείας Βασιλική Ψυχράμη και υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης «ΠΟΙΟΤΙΚΗ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑ».

Η αναπαράσταση, που έλαβε χώρα στο προαύλιο του Ι.Ν. Αγίου Γεωργίου, για άλλη μία χρονιά, ήταν απόλυτα επιτυχημένη, ενώ διανθίστηκε από γλέντι με τη συμμετοχή του χορευτικού τμήματος του Πολιτιστικού Συλλόγου «Η Ένωση».

Η κ. Ψυχράμη, μετά το τέλος της εκδήλωσης, δήλωσε: «Το τελετουργικό, η παραστατικότητα και η θεαματικότητα του εθίμου ασκούν αρκετά ισχυρή γοητεία. Το σημερινό (Κυριακή του Πάσχα) τελετουργικό, μας έβαλε στο κλίμα. Τέτοιου είδους εκδηλώσεις έχουν πολλά να δώσουν στην περιοχή μας και η διατήρηση εθίμων και παραδόσεων που αποτελούν κομμάτι του τόπου μας, πρέπει να είναι στόχος και σκοπός μας. Μέσα από το Λαϊκό Πολιτισμό αναζητούμε τις ρίζες μας και ανακαλύπτουμε τη φυσιογνωμία μας ως περιοχή, πιστοποιούμε την ταυτότητά μας, θωρακίζουμε το μέλλον μας, εναρμονίζουμε το χθες με το σήμερα, χτίζουμε το αύριο. Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στην Τοπική Κοινότητα και τον Πολιτιστικό Σύλλογο Τέμενης για την προσφορά τους στην Παράδοση και τον Πολιτισμό».