Η Ένωση Γυναικών Ελλάδος διοργανώνει δωρεάν Γυναικολογικό Έλεγχο για τις γυναίκες της περιοχής μας

Η Ένωση Γυναικών Ελλάδος (Ε.Γ.Ε.) – Παράρτημα Αιγίου, με αφορμή την 8η Μαρτίου, Παγκόσμια Ημέρα για τα Δικαιώματα των Γυναικών, διοργανώνει δωρεάν Γυναικολογικό Έλεγχο, συνεχίζοντας την μακρόχρονη κι επιτυχημένη συνεργασία με το Μαιευτικό – Γυναικολογικό Τμήμα του Γενικού Νοσοκομείου Αιγίου, και το Π.Ε.Δ.Υ.-Μονάδα Υγείας Αιγίου, για τις γυναίκες της περιοχής μας.

Οι ενδιαφερόμενες (ασφαλισμένες κι ανασφάλιστες) μπορούν να προσέλθουν, αναφέροντας ότι είναι από την Ε.Γ.Ε. – Παράρτημα Αιγίου, έχοντας μαζί τους -όσες έχουν – τη ροζ κάρτα, ως εξής :

  • α) Στο Π.Ε.Δ.Υ.- Μονάδα Υγείας Αιγίου (Κλεισούρας 1, 1ος όροφος) τις ακόλουθες ημέρες και ώρες: Δευτέρα 6/3/17, Τετάρτη 8/3/17 και Παρασκευή 10/3/17 , από ώρα 8.30 π.μ. έως 13.30 μ.μ. Εκεί θα υπάρχει Μαία για να παίρνει το τεστ και γιατρός γυναικολόγος-μαιευτήρας για ερωτήσεις, ή περαιτέρω εξετάσεις αν χρειαστεί.
  • β) Στο μαιευτικό Γυναικολογικό Τμήμα του Νοσοκομείου Αιγίου, τις εξής ημέρες και ώρες: Τρίτη 14/3/17, Τετάρτη 15/3/17, Πέμπτη 16/3/17, Παρασκευή 17/3/17, από ώρα 9 π.μ έως 12 π.μ., όπου θα υπάρχει Μαία για να παίρνει το τεστ και να κάνει ψηλάφηση μαστού. Η θέση του/της γιατρού Γυναικολόγου-μαιευτήρα, ως γνωστό, είναι ακόμη κενή. Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενες μπορούν να επικοινωνούν στο τηλέφωνο 2691059409 .

Οι ενδιαφερόμενες πρέπει να γνωρίζουν ότι το τεστ Παπανικολάου, γίνεται καθημερινά στο Νοσοκομείο Αιγίου και στο Π.Ε.Δ.Υ. Αιγίου, για ασφαλισμένες κι ανασφάλιστες.

Στόχος αυτής της δράσης είναι η ευαισθητοποίηση και παρακίνηση των γυναικών, να ξεκινήσουν ή να συνεχίσουν τον προληπτικό γυναικολογικό έλεγχο με το Τεστ Παπανικολάου. Το τεστ Παπανικολάου αποτελεί την αξεπέραστη και ισχυρότερη μέθοδο προληπτικού ελέγχου για τον καρκίνο του τραχήλου της μήτρας. Είναι μια ιατρική εξέταση που έχει σώσει πολλές γυναίκες παγκοσμίως από τη μάστιγα του καρκίνου. Είναι μία μέθοδος ανώδυνη, ακίνδυνη, ανέξοδη, που μπορεί να διαγνώσει έγκαιρα και να προλάβει τον καρκίνο του τραχήλου της μήτρας, ή να γλιτώσει τη γυναίκα από τον «βραχνά» μιας λοίμωξης ή του έρπητα. Τα στατιστικά στοιχεία, δείχνουν ότι χάρη σ’ αυτό η θνησιμότητα από τον καρκίνο του τραχήλου της μήτρας έχει μειωθεί κατά 70%. Στην Ελλάδα, οι 1.000 γυναίκες περίπου το χρόνο που εμφανίζουν καρκίνο του τραχήλου της μήτρας και του ενδομητρίου αποδεικνύεται ότι δεν είχαν κάνει ποτέ Τεστ Παπανικολάου. Τα θεαματικά του αποτελέσματα προκύπτουν όχι μόνο επειδή δίνει τη δυνατότητα διάγνωσης του καρκίνου σε εξαιρετικά πρώιμο στάδιο, αλλά και γιατί μπορεί, επίσης, να ανιχνεύσει κύτταρα που έχουν την τάση αργότερα να εξελιχθούν σε καρκινικά. Η χρησιμότητα της εξέτασης έγκειται στη διάγνωση προκαρκινικών αλλοιώσεων και, επομένως, στην πρόληψη της ασθένειας.