“ΗΛΙΟΣ”: Συμμετοχή στο Creative Lenses Αthens Forum

Συμμετοχή του Πολιτιστικού Συλλόγου Σελιανιτίκων Ήλιος στο Creative Lenses Athens Forum: “Εναλλακτικοί τρόποι χρηματοδότησης και μοντέλα παραγωγής”.

Μετά από ενημέρωση του Υπουργείου της Δ/νσης Εποπτείας και Δράσεων του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού αποστολή εκπροσώπων του Πολιτιστικού Συλλόγου Σελιανιτίκων Ήλιος αποτελούμενη από τους Πρόεδρο κ. Γεώργιο Ρόζο και Αντιπρόεδρο κ. Κωνσταντίνο Τσουμπό (Αντιπρόεδρο), μαζί με τον Νικόλαο Θανασούλια, δημοτικό σύμβουλο του Δήμου Αιγιάλειας και τη Γεωργία Λαλιώτη, κοινωνική λειτουργό, συμμετείχαν σε φόρουμ με θέμα: “Εναλλακτικοί Τρόποι Χρηματοδότησης και Μοντέλα Παργαγωγής” που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 29 Απριλίου, στο χώρο του παλαιού ελαιουργείου στην Ελευσίνα, το οποίο διοργανώθηκε στο πλαίσιο του σχεδίου Creative Lenses: Business Models For Culture που υποστηρίζεται από το πρόγραμμα Δημιουργική Ευρώπη 2014-2020.

Η εκδήλωση περιλάμβανε ομιλίες από καταξιωμένους Ευρωπαίους επαγγελματίες του πολιτιστικού τομέα, συζητήσεις και πρακτικά εργαστήρια (workshops). Στα εργαστήρια που συμμετείχε η αποστολή του συλλόγου συζητήθηκαν ειδικότερα θέματα που αφορούσαν στις ευρωπαΐκες συνεργασίες και τις χρηματοδοτήσεις μέσω προγραμμάτων (Erasmus+, LIfe, Interreg κ.α.).

Σίγουρα για τους συμμετέχοντες Αιγιαλείς το φόρουμ αποτέλεσε μοναδική εμπειρία αφού τους δόθηκε η δυνατότητα να ενημερωθούν για τις σχετικές τεχνικές και πολιτικές σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες αλλά και να διερευνήσουν τρόπους χρηματοδότησης και αξιοποίησης των ευρωπαΐκών πόρων κάτι που είναι ζητούμενο για την ανάπτυξη στην περιοχή της Αιγιάλειας.