«Ζώνη Ενδιαφέροντος»- «Ο Μελισσοκόμος» και «Το Γεγονός» στο πρόγραμμα του «Απόλλωνα»

Προβολή της επίκαιρης ιστορικής ταινίας «ΠΕΝΤΕ 5 – Το ολοκαύτωμα της Σαμοθράκης»

Με την συγκλονιστική ταινία, «Ζώνη Ενδιαφέροντος», του Jonathan Glazer (Sexy Beast, Birth, Under the Skin), που απέσπασε το Μεγάλο Βραβείο στο Φεστιβάλ Καννών 2023, τη νέα ταινία δράσης του Jason Statham «Ο Μελισσοκόμος» και «Το Γεγονός», μια ψυχολογικά ευαίσθητη και κοινωνικά πανοραμική μεταφορά ενός αυτοβιογραφικού μυθιστορήματος της Ανί Ερνό, από την Κινηματογραφική Λέσχη Αιγίου, συνεχίζεται το πρόγραμμα προβολών του Δημοτικού Κινηματογράφου «Απόλλωνα» στο Αίγιο από την Πέμπτη 25 έως την Τετάρτη 31 Ιανουαρίου.

 -Μερικές (σπάνιες) φορές μια κινηματογραφική ταινία μπορεί ν’ αποτελεί (και) ένα μοναδικό έργο Τέχνης. Που αξίζει να μνημονεύεται στο άπειρο του χρόνου. Η ταινία «Ζώνη Ενδιαφέροντος», που αποτελεί μια –πολύ ελεύθερη– απόδοση του ομώνυμου μυθιστορήματος του Μάρτιν Έιμις, ανήκει σε τούτη την περιγραφή.

 Κάποιους ηθοποιούς πραγματικά δεν μπορείς να φανταστείς να παίζουν κάποιους άλλους ρόλους πέρα από αυτούς που τους έχει συνηθίσει. Μετά τα «Fast & Furious» και τους «Αναλώσιμους» ο Jason Statham επιστρέφει στα…γνωστά  μονοπάτια δράσης με την ταινία «Ο Μελισσοκόμος» (για την Ελλάδα ο συνειρμός θα είναι πάντα… Αγγελοπουλικός).

-Το «Γεγονός» είναι ένα ανθρώπινο θρίλερ που αντιτείνει ομορφιά και γενναιότητα στον αντιδραστικό νεοσυντηρητισμό και απέσπασε τον Χρυσό Λέοντα και το βραβείο της διεθνούς κριτικής στη Βενετία, καθώς και το Σεζάρ ερμηνείας για τη συναρπαστική Γαλλορουμάνα ηθοποιό Αναμαρία Βαρτολομέι, ενώ η Ανά Μουγκλαλίς, στην καλύτερη κινηματογραφική της εμφάνιση, κάνει την έκπληξη.

-Ο Δήμος Αιγιάλειας στα πλαίσια του τριημέρου εορτασμού για την επέτειο της Μυστικής Συνέλευσης της Βοστίτσας συμπεριέλαβε στο επίσημο πρόγραμμα την προβολή της δραματικής πολεμικής ταινίας «ΠΕΝΤΕ 5 – Το ολοκαύτωμα της Σαμοθράκης», το βράδυ της τοπικής εορτής, Παρασκευή 26 Ιανουαρίου.

 

 

Πρόγραμμα προβολών

Την Πέμπτη 25 Ιανουαρίου

19:00: Ζώνη Ενδιαφέροντος

21:15: Ο Μελισσοκόμος

Την Παρασκευή 26 Ιανουαρίου

19:00: Ζώνη Ενδιαφέροντος

21:15: Πέντε

Το Σάββατο 27 Ιανουαρίου

19:00: Ζώνη Ενδιαφέροντος

21:15: Ο Μελισσοκόμος

Την Κυριακή 28 Ιανουαρίου

19:00: Ζώνη Ενδιαφέροντος

21:15: Ο Μελισσοκόμος

Την Δευτέρα 29 Ιανουαρίου

19:00: Ο Μελισσοκόμος

21:30: Το Γεγονός

(Κινηματογραφική Λέσχη Αιγίου)

Την Τρίτη 30 Ιανουαρίου

19:00: O Μελισσοκόμος

21:15: Ζώνη Ενδιαφέροντος

Την Τετάρτη 31 Ιανουαρίου

19:00: O Μελισσοκόμος

21:15: Ζώνη Ενδιαφέροντος

Ζώνη Ενδιαφέροντος

Η ειδυλλιακή καθημερινότητα της επταμελούς οικογένειας του διοικητή του Άουσβιτς Ρούντολφ Ες και της συζύγου του Χέντγουικ, οι οποίοι περνούν τις μέρες του σ’ ένα πανέμορφο σπίτι με κήπο δίπλα στον τοίχο του στρατοπέδου.

Σκηνοθεσία: Τζόναθαν Γκλέιζερ.

Πρωταγωνιστούν: Κρίστιαν Φρίντελ, Σάντρα Ούλερ, Ραλφ Χέρφορθ, Γιόχαν Καρτχάους.

Διάρκεια: 105 λεπτά.

https://www.youtube.com/watch?v=c1b1FqwtbVY

O Μελισσοκόμος
Η βίαιη εκστρατεία εκδίκησης ενός άνδρα αποκτά εθνικές διαστάσεις όταν αποκαλύπτεται ότι είναι ένας πρώην πράκτορας μίας πανίσχυρης και μυστικής οργάνωσης, γνωστή ως «Οι Μελισσοκόμοι».

Σκηνοθεσία: Ντέιβιντ Άγιερ.

Πρωταγωνιστούν: Τζέισον Στέιθαμ, Έμι Ράβερ-Λάμπμαν, Τζος Χάτσερσον, Μίνι Ντράιβερ.

Διάρκεια: 105 λεπτά

https://www.youtube.com/watch?v=f0_EOku8sAI

Το Γεγονός

Στη Γαλλία της δεκαετίας του ’60, η 23χρονη Αν, μια φέρελπις φοιτήτρια λογοτεχνίας που διψά να ανακαλύψει τον εαυτό της και να γευτεί τη ζωή, ανακαλύπτει πως είναι έγκυος. Εγκλωβισμένη σε μια μοίρα που απειλεί να βάλει φραγή στα όνειρά της, μιας και οι αμβλώσεις είναι παράνομες εκείνη την

εποχή, η Αν έρχεται αντιμέτωπη με ένα οδυνηρό δίλημμα. Είτε θα προχωρήσει με την εγκυμοσύνη της, εγκαταλείποντας τα σχέδιά της, καθώς και κάθε υπόνοια ελευθερίας, είτε θα αναζητήσει μια διαφορετική λύση, πέρα από το αυστηρό γράμμα του νόμου. Βασισμένη στο ομότιτλο βιβλίο της Ανί Eρνό, μίας από τις σπουδαιότερες φωνές της σύγχρονης γαλλικής λογοτεχνίας, η ταινία που απέσπασε το Χρυσό Λιοντάρι του τελευταίου Φεστιβάλ Βενετίας μιλά για το αναφαίρετο δικαίωμα του κάθε ανθρώπου να ορίζει τη δική του μοίρα – και αποδεικνύει πως ορισμένες φορές η ανθρώπινη ιστορία κινείται παλινδρομικά.

Σκηνοθεσία: Οντρέ Ντιγουάν.

Πρωταγωνιστούν: Αναμαρία Βαρτολομέι, Κέισι Μότετ Κλάιν, Πιό Μαρμάι, Σαντρίν Μπονέρ, Ανά Μουγκλαλίς.

Διάρκεια: 100 λεπτά.

https://www.youtube.com/watch?v=1XP-VoxiTHo

Πέντε

Ο Μιχάλης και η Μυρσίνη, δυο νέα παιδιά, ετοιμάζονται να κάνουν το σπιτικό τους έχοντας όνειρα για μια ειρηνική και όμορφη ζωή. Την ίδια στιγμή, οι 5 δημογέροντες της Σαμοθράκης αποφασίζουν να διώξουν τον Τούρκο φοροεισπράκτορα του νησιού και να συνταχθούν στο επαναστατικό κλίμα της εποχής. Ακολουθούν 3 μήνες ειρήνης, ωστόσο το νησί προετοιμάζεται για το ενδεχόμενο σύγκρουσης. Έτσι δημιουργείται μια ομάδα ανθρώπων που κινεί τα νήματα, με τη συμμετοχή των 5 δημογερόντων, της οικογένειας Βισβίζη, ενός οπλαρχηγού από τη Σάμο κι ενός μυστηριώδη ξένου άντρα με το όνομα Αράν. Στα τέλη Αυγούστου, η Σαμοθράκη κυκλώνεται από τουρκικά πλοία. Ο καθένας από τους ήρωες θα βρεθεί αντιμέτωπος με το κακό που έρχεται. Ο μεγάλος αγώνας για επιβίωση ξεκινά…

ΕΙΣΟΔΟΣ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΥ: Με κουπόνι 7 ευρώ ενίσχυσης του σωματείου ΑΡΑΤΟΣ για νέες παραγωγές ταινιών – προπώληση 6 ευρώ (διάθεση ταμείο δημ.κιν/φου «Απόλλωνα» και περίπτερο Ζόμπος, τρίγωνη πλατεία).

Επικοινωνία -Δημόσιες σχέσεις ΑΡΑΤΟΥ Βασίλης Γεωργαντάς (vostitsa200@gmail.com)

Σκηνοθεσία: Βασίλης Τσικάρας.

Πρωταγωνιστούν: Manu Bennett, Γιάννης Αϊβάζης, Βύρωνας Κολάσης, Νταίζη Σεμπεκοπούλου, Δημήτρης Παπαδόπουλος, Παναγιώτης Καρμάτης, Μανώλης Σαββίδης, Αντώνης Σιώπκας, Κωνσταντίνος Καραθωμάς και Σπύρος Μπιμπίλας.

Διάρκεια: 135 λεπτά.

https://youtu.be/rjrhS5obvHI