Ε.Ι.Ν.Α.: “Η κατάσταση στο Νοσοκομείο Αιγίου βρίσκεται σε οριακό σημείο”

Από την Ένωση Νοσοκομείων Ιατρών Αχαΐας (Ε.Ι.Ν.Α.) δόθηκε στη δημοσιότητα η παρακάτω ανακοίνωση που αφορά την κατάσταση που επικρατεί στο Νοσοκομείο του Αιγίου και αναφέρει:

-“Η κατάσταση στο Νοσοκομείο Αιγίου βρίσκεται σε οριακό σημείο. Παρά τις πρόσφατες κινητοποιήσεις με αφορμή τις μετακινήσεις αναισθησιολόγων στο ΠΓΝΠ και τη δέσμευση από τις αρμόδιες αρχές ότι θα δοθούν λύσεις, η κατάσταση δεν έχει βελτιωθεί.

Κορυφή του παγόβουνου το τελευταίο έγγραφο του Διοικητή που καλεί τους γιατρούς, λόγω μείωσης του προσωπικού να καλύπτουν βάρδιες στο εμβολιαστικό κέντρο και την ίδια ώρα να εφημερεύουν στην κλινική τους!

Εδώ και πολλούς μήνες οι γιατροί του Νοσοκομείου, κάτω από δύσκολες συνθήκες κρατάνε ζωντανό το εμβολιαστικό κέντρο και τη λειτουργία του νοσοκομείου, σε σημείο που κάνουν πάνω από 20 εφημερίες το μήνα. Μάλιστα, το εμβολιαστικό κέντρο καλύπτεται ιατρικά χωρίς σαφές πρόγραμμα γιατί λόγω έλλειψης προσωπικού δεν είναι δυνατό να καλυφτούν οι βάρδιες.

Επίσης, το αναισθησιολογικό τμήμα εφημερεύει υπερβαίνοντας τα όρια, με διαρκή εντέλλεσθε, από τον Οκτώβριο του 2020 λόγω μετακίνησης αναισθησιολόγου στο Ρίο. Το καρδιολογικό τμήμα κινδυνεύει με αναστολή λειτουργίας εάν δεν ενισχυθεί άμεσα. Λόγω έλλειψης προσωπικού κλινικές πρώτης γραμμής εκτελούν εφημερίες με πλημμελή σύνθεση κάτω του ορίου ασφαλούς εφημέρευσης.

Είναι προφανές ότι η «ενίσχυση του ΕΣΥ με προσωπικό» δεν αποτελεί παρά ένα ακόμα επικοινωνιακό αφήγημα της κυβέρνησης. Πόσο μάλιστα όταν τα περιφερειακά νοσοκομεία καλούνται να χωρέσουν δύο καρπούζια στην ίδια μασχάλη.

Η πραγματικότητα προφανώς, είναι τελείως διαφορετική.

Κρούουμε τον κώδωνα του κινδύνου για την ανάγκη άμεση παρέμβασης της 6ης ΥΠΕ και της Διοίκησης του Νοσοκομείου, ώστε να δοθούν μόνιμες λύσεις στα υπαρκτά προβλήματα που δημιουργούν συνθήκες εργασιακής ζούγκλας για τους γιατρούς και περίθαλψης δεύτερης κατηγορίας για τους ασθενείς”.