Ευρεία σύσκεψη με θέμα τα πυρόπληκτα δάνεια στην Αθήνα – Να υπάρξει ευνοϊκός τρόπος ρύθμισης

Ευρεία σύσκεψη με θέμα τα πυρόπληκτα δάνεια με την εγγύηση του ελληνικού δημοσίου, πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη το πρωί, αίθουσα συνεδριάσεων της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος στην Αθήνα. Συμμετείχε ο ειδικός γραμματέας διαχείρισης ιδιωτικού χρέους του Υπουργείου Οικονομίας κύριος Κουρμούσης, καθώς και εκπρόσωποι των Επιμελητηρίων των πυρόπληκτων περιοχών.

Το Επιμελητήριο Αχαϊας εκπροσώπησε ο Ά Αντιπρόεδρος και Επικεφαλής της ΠΑΕΚ κ. Αριστείδης Τηλιγάδης, ο οποίος τόνισε στην συνάντηση το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί στην περιοχή μας, όπου δεκάδες επιχειρηματίες είναι αντιμέτωποι με τις ελληνικές τράπεζες και τα ξένα funds, καθώς δημιουργείται σημαντικό πρόβλημα για επιχειρήσεις που έλαβαν δάνεια σε δύσκολες συνθήκες, λόγω των εκτεταμένων καταστροφών τα οποία έχουν την εγγύηση του ελληνικού δημοσίου η οποία έχει λήξει στις περισσότερες των περιπτώσεων, με τα τεράστια επιτόκια των τραπεζών να πνίγουν τις επιχειρήσεις και να τις οδηγούν σε βέβαιη οικονομική καταστροφή.

Κοινό ζητούμενο μετά το πέρας της συνάντησης ήταν να υπάρξει ένας τρόπος ευνοϊκής ρύθμισης των πυρόπληκτων δανείων, ώστε οι επιχειρήσεις να τα αποπληρώσουν χωρίς να κινδυνεύουν να βάλουν λουκέτο ακόμη και αν χρειαστεί να σηκώσουν το βάρος οι ίδιες οι τράπεζες.