Ετοιμοθάνατος μπούφος στην παραλία Αλυκής Αιγίου

Ήταν περίπου στις 7 το απόγευμα όταν στην Αλυκή Αιγίου αντιληφθήκαμε ένα μεγάλο μαύρο Μπούφο στην άκρη του δρόμου στις παλιές αποθήκες δίπλα στο υπουργείο Συγκοινωνιών λίγο πριν τον Άγιο Νικόλαο.
Πλησιάσαμε και διαπιστώσαμε ότι ένα πουλί που μετά βίας ανέπνεε, ήταν βουτηγμένο στην πίσσα και είχε εγκαταλειφθεί εκεί από κάποιον ασυνείδητο.

Το εν λόγω πτηνό σύμφωνα με έρευνά μας, βρισκόταν στο σημείο από τις 4 περίπου το απόγευμα – τραγική ειρωνεία σήμερα είναι και η Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων – όπου κάποιος το παράτησε βγάζοντάς το από το αυτοκίνητό του. Δυστυχώς, παρότι αρκετοί περπατούσαν κανένας δεν μπήκε στον κόπο να ειδοποιήσει το Λιμενικό ή κάποια άλλη υπηρεσία.
Αμέσως ειδοποιήσαμε τον Αντιδήμαρχο και Πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου Αιγιάλειας κ. Δημήτρη Φιλιππάτο, οποίος μέσα σε λίγα λεπτά έφτασε στο σημείο ενώ ταυτόχρονα είχε ειδοποιήσει το Λιμενικό. Μέσα σε λίγα λεπτά έφθασαν δύο άνδρες ο κ. Γιώργος Ρόζος με τον Αξιωματικό Υπηρεσίας κ. Γιαννακόπουλο Θεόδωρο και πρόσφεραν τις πρώτες βοήθειες στο άτυχο πτηνό.

Οι άνδρες του Λιμενικού και ο κ. Φιλιππάτος, αλλά και οι περαστικοί προσπάθησαν να έρθουν σε επαφή με Κτηνιάτρους της περιοχής, αλλά κανείς δεν ανέλαβε να προσφέρει τις πρώτες βοήθειες στον… Μπούφο.
Ο κ. Φιλιππάτος, επικοινώνησε με τον περιβαλλοντολόγο και αρχηγό της «ΔΡΑΣΥ Αιγιάλεων» κ. Κώστα Παπακωνσταντίνου, ο οποίος ανέφερε ότι βοήθειες για τα πτηνά παρέχει μόνο το Κέντρο Προστασίας Πτηνών στην Αίγινα.

Οι άνδρες του Λιμενικού, περισυνέλεξαν τον μπούφο σε κουτί, και τον μετέφεραν στο Λιμενικό Σταθμό, προκειμένου να επικοινωνήσουν με τον Σύλλογο Προστασίας Άγριων Πτηνών στην Αίγινα, μήπως και τελικά καταφέρουν να σωθεί ο μπούφος που εν τω μεταξύ μετά τις πρώτες βοήθειες των λιμενικών παρουσίασε κάποια μικρά σημάδια βελτίωσης.

Αυτή τη στιγμή μετά την επικοινωνία με Σύλλογο Προστασίας Άγριων Πτηνών γίνονται προσπάθειες να βρεθεί ορνιθολόγος στην ευρύτερη περιοχή προκειμένου να δώσει ανάσα ζωής στον άτυχο Μπούφο, έως ότου μεταφερθεί στην Αίγινα.

Συγχαρητήρια στους άνδρες του Λιμενικού και στον κ. Φιλιππάτο για την ευαισθησία τους και την άμεση ανταπόκρισή τους στο κάλεσμά μας.

Σταύρος Σταυρίδης