Εργατικό Κέντρο Αιγίου: Συλλαλητήριο τη Δευτέρα στο Μνημείο Ηρώων στα Ψηλαλώνια

Το Εργατικό Κέντρο Αιγίου καλεί όλους τους εργαζομένους, τους συνταξιούχους, του ανέργους, τους νέους και τις νέες της περιοχής της Αιγιάλειας, στην 24ωρη Γενική Απεργία για τον εορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς, τη Δευτέρα 1η Μάη και στο Συλλαλητήριο στις 10 π.μ. στο Μνημείο Ηρώων στα Ψηλά Αλώνια.

Τιμώντας τους πρωτοπόρους αγωνιστές του εργατικού κινήματος, όλους εκείνους που θυσιάστηκαν διαχρονικά για τα μεγάλα και ιερά δικαιώματα της τάξης μας, όλους εκείνους που υπερασπίστηκαν με την ίδια τους τη ζωή τη ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, τη ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ, την ΙΣΟΤΗΤΑ, την ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ και την ΕΙΡΗΝΗ, οφείλουμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ να αγωνιζόμαστε για ν’ ανατρέψουμε τις βάρβαρες και αδιέξοδες πολιτικές των Μνημονιακών κυβερνήσεων που έχουν οδηγήσει τους εργαζόμενους σε οικονομική και κοινωνική εξαθλίωση.

Απεργούμε, διαδηλώνουμε και απαιτούμε:

  • Άμεση κατάργηση του συνόλου των αντεργατικών μνημονιακών διατάξεων. Κανένα άλλο μέτρο που θα επιβαρύνει μισθωτούς και συνταξιούχους.
  • Ουσιαστικά και αποτελεσματικά μέτρα αντιμετώπισης της ανεργίας και ανακούφισης των ανέργων και φυσικά αξιοπρεπείς συντάξεις.
  • Διασφάλιση από το κράτος της βιωσιμότητας των Φορέων Κοινωνικής Ασφάλισης και επαναφορά των κύριων και επικουρικών συντάξεων σε επίπεδα αξιοπρεπούς διαβίωσης.
  • Δίκαιο φορολογικό σύστημα.
  • Άμεση κατάργηση της εμπλοκής της κρατικής εξουσίας στον προσδιορισμό του κατώτατου μισθού και ημερομισθίου.
  • Αποτελεσματική προστασία της πρώτης κατοικίας.
  • Διατήρηση του δημοσίου χαρακτήρα των οργανισμών και επιχειρήσεων κοινωνικής ωφέλειας.

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΑΙΓΙΟΥ στις 10 π.μ. στο ΜΝΗΜΕΙΟ ΗΡΩΩΝ στα Ψηλά Αλώνια

ΖΗΤΩ Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

 

Η Δ/ΣΗ του

Ε.Κ.ΑΙΓΙΟΥ