Πρωτομαγιά – Συγκέντρωση του Εργατικού Κέντρου στην αίθουσά του, Αριστείδου 4

Η Διοίκηση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Αιγίου απευθύνει προσκλητήριο ενότητας και αγώνα προς όλους τους Εργαζόμενους, τους Ανέργους, τους Συνταξιούχους, τους Νέους και τις Νέες της Αιγιάλειας στην 24ωρη Γενική Απεργία που κήρυξε η ΓΣΕΕ για τον εορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς, την Μεγάλη Τετάρτη 1 Μαΐου και προγραμματίζει συγκέντρωση στην αίθουσα του, οδός Αριστείδου 4, Αίγιο, τη Μ. Τετάρτη στις 10 το πρωί.

Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής: 

-“1η ΜΑΗ 2024, αν και συμπληρώνονται 138 χρόνια από την εξέγερση του Σικάγο το 1886, είμαστε πάλι στο δρόμο και διεκδικούμε οκτάωρο και ανθρώπινες συνθήκες εργασίας. Στην Ελλάδα του σήμερα, οι Εργαζόμενοι βρίσκονται αντιμέτωποι με μια άνευ προηγουμένου κρίση διαβίωσης. Η ακρίβεια, η κοινωνική φτώχεια, ο περιορισμός εργασιακών δικαιωμάτων, η επισφάλεια και η ανασφάλεια στους χώρους εργασίας, είναι οι κυρίαρχες συνέπειες των εφαρμοζόμενων πολιτικών.

Η 1η Μάη εκτός από ημέρα μνήμης και τιμής για τους πρωτοπόρους αγωνιστές της εργατικής τάξης, είναι και ημέρα αγώνα και απεργίας των εργαζομένων.

Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι, καλούμαστε πάλι να αγωνιστούμε για ένα παρόν και ένα μέλλον καλύτερο για εμάς και τα παιδιά μας. Χωρίς ακρίβεια, κοινωνική φτώχεια, εργασιακή ανασφάλεια και ανισότητες.

Αγωνιζόμαστε για Ειρήνη, Δημοκρατία, Αξιοπρέπεια, Ισότητα, Σεβασμό στα Εργατικά δικαιώματα και τις Εργατικές κατακτήσεις.

Αντιμετωπίζουμε καθημερινά τις συνέπειες της ακρίβειας και της αισχροκέρδειας, της εκτίναξης του κόστους διαβίωσης, της στέγασης και του ενεργειακού κόστους.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

  • Σεβασμό της αξίας και της προσωπικότητας μας
  • Σεβασμό στην υγεία και στην ασφάλεια μας
  • Σεβασμό στο εργατικό εισόδημα
  • Σεβασμό στα θεμελιώδη ατομικά & συλλογικά εργατικά δικαιώματα μας
  • Σεβασμό στα κοινωνικοασφαλιστικά μας δικαιώματα

ΠΑΝΤΟΥ ΟΚΤΑΩΡΟ, ΠΑΝΤΟΥ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ, Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ!

24ωρη ΑΠΕΡΓΙΑ –  ΜΕΓΑΛΗ ΤΕΤΑΡΤΗ 1η ΜΑΗ 2024

ΖΗΤΩ Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ!

ΖΗΤΩ Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΤΑΞΗ ΚΑΙ ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΤΗΣ!”