Εργατικό Κέντρο Αιγίου: “Ο Μάης του 1886 αποτελεί τον φάρο που μας φωτίζει με τα χρώματα του αγώνα”

 Απεργιακή συγκέντρωση πραγματοποίησε το Εργατοϋπαλληλικό κέντρο Αιγίου, χθες Μ. Τετάρτη 1 Μαΐου, με τη συμμετοχή φορέων και σωματείων της Αιγιάλειας στην αίθουσα του Κέντρου. Στη συνέχεια ακολούθησε πορεία στο κέντρο του Αιγίου που κατέληξε στο Μνημείο Ηρώων του Κήπου των Υψηλών Αλωνίων. Η απεργιακή κινητοποίηση ολοκληρώθηκε με κατάθεση στεφάνων στη μνήμη των αγωνιζόμενων εργατών που έδωσαν τη ζωή τους διαχρονικά για το δίκαιο της εργατικής τάξης. Ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου κ. Πάνος Γεωργόπουλος ανέφερε: 

-“Η Πρωτομαγιά δεν είναι Αργία, είναι Απεργία.

Η Πρωτομαγιά του 2024 βρίσκει την πλειοψηφία των εργαζομένων κάτω από το όριο της φτώχειας. Η ακρίβεια και οι μισθοί πείνας έχουν εξαθλιώσει την ελληνική οικογένεια. Δεν πάει άλλο.

Ξαναπιάνουμε το νήμα από την αρχή και διεκδικούμε πάλι οκτάωρο, ανθρώπινες συνθήκες εργασίας και μισθούς ισάξιους με το έργο που παράγουμε, ότι ακριβώς ζήτησαν, διεκδίκησαν και πέτυχαν οι εργαζόμενοι του Σικάγο το 1886.

Τιμούμε σήμερα τους Συναδέλφους που έδωσαν τη ζωή τους για τα εργασιακά δικαιώματα και συνεχίζουμε τον αγώνα τους για την επανακατάκτηση όσων κεκτημένων χάθηκαν στο όνομα της κρίσης, του covid και της αλαζονείας του 41%.

Τιμούμε όμως και τη μνήμη των Συναδέλφων που χάθηκαν εν ώρα εργασίας στο βωμό των κερδών των επιχειρήσεων, απροστάτευτοι από ένα κράτος εχθρικό απέναντι στους Εργαζόμενους.

Διεκδικούμε πραγματικές αυξήσεις, μείωση της ακρίβειας, υγεία και ασφάλεια στην εργασία, Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας παντού, αξιοπρέπεια και ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης.

Ο Μάης του 1886 αποτελεί τον φάρο που μας φωτίζει με τα χρώματα του αγώνα.

 ΖΗΤΩ Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ”

     

Στην απεργιακή συγκέντρωση τοποθετήθηκαν μετά την κεντρική ομιλία του Προέδρου του Εργατικού Κέντρου Αιγίου Πάνου Γεωργόπουλου οι:

Ο Πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων ΑΥΡΑ 3Ε Αιγίου Σταύρος Λειβαδίτης, η Πρόεδρος του Σωματείου Εργατοτεχνιτών & Υπαλλήλων Δήμου Αιγιαλείας Μαρία Κοντεσοπούλου, η Πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Α/θμιας Εκπαίδευσης Αιγιαλείας Αθηνά Σκανδάμη, ο Αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Εμπορίου & Επιχειρηματικότητας Πελοποννήσου Νοτιοδυτικής Ελλάδος – Ζακύνθου – Κεφαλληνίας & Ιθάκης (ΟΕΕΣΠ) Λάμπης Παπαδόπουλος, ο Πρόεδρος του Σωματείου Συνταξιούχων ΟΑΕΕ Αιγιαλείας Αριστείδης Παπασπυρόπουλος, ο Εκπρόσωπος των Οργανώσεων Μελών Αιγίου – Διακοπτού – Ανατολικής Αιγιάλειας ΣΥΡΙΖΑ – ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ Γιώργος Ιωαννίδης, ο Γραμματέας της Συντονιστικής Οργάνωσης ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ Αιγιαλείας Γιώργος Γεωργόπουλος και ο εκπρόσωπος της Νέας Αριστεράς Αιγιαλείας Μάριος Μιχαηλίδης.

Στη μνήμη των αγωνιζόμενων εργατών κατέθεσαν στεφάνια το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Αιγίου, ο Δήμος Αιγιαλείας, το Σωματείο Εργαζομένων «ΑΥΡΑ» 3Ε Αιγίου, το Σωματείο Υπαλλήλων & Εργατοτεχνιτών Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων (ΕΑΣ ΑΙΓΙΟΥ), η Ένωση Χειριστών Βοηθών Εσκαπτικών & Ανυψωτικών Ηλεκτροκίνητων Φορτικών Μηχανημάτων Παντός Τύπου Περιφέρειας Αιγιαλείας, το Σωματείο Εργαζομένων Επισιτιστικών & Τουριστικών Επαγγελμάτων Αιγιαλείας & Καλαβρύτων, το Σωματείο Εργατοτεχνιτών & Υπαλλήλων Δήμου Αιγιαλείας, το Σωματείο Εργατοϋπαλληλικού Προσωπικού της Εταιρείας Γ. Καλλιμάνης Α.Ε., το Σωματείο Καθαριστών και Καθαριστριών Αιγιαλείας και Καλαβρύτων, το Σωματείο Εργαζομένων στη ΔΕΥΑ Αιγίου Αχαΐας, η Ένωση Τεχνικών Ομίλου ΔΕΗ – ΔΕΔΔΗΕ Αιγίου, ο Σύλλογος Δημοτικών Υπαλλήλων Δήμου Αιγιαλείας, ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Α/θμιας Εκπαίδευσης Αιγιαλείας, ο Δικηγορικός Σύλλογος Αιγίου, η Ομοσπονδία Εμπορίου & Επιχειρηματικότητας Πελοποννήσου – Νοτιοδυτικής Ελλάδος – Ζακύνθου – Κεφαλληνίας & Ιθάκης (Ο.Ε.ΕΣ.Π.), ο Ανεξάρτητος Αγροτικός Σύλλογος Αιγιαλείας, η Ένωση Απόστρατων Πυροσβεστικού Σώματος Πελοποννήσου – Δυτικής Ελλάδας & Ιονίων Νήσων, το Σωματείο Συνταξιούχων ΟΑΕΕ Αιγιαλείας, οι Οργανώσεις Μελών Αιγίου – Διακοπτού – Ανατολικής Αιγιάλειας ΣΥΡΙΖΑ – ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΑΧΙΑ, η Συντονιστική Επιτροπή ΠΑΣΟΚ Αιγιαλείας και η Νέα Αριστερά Αιγιαλείας.