Επωφελείς πρωτοβουλίες της Π.Ε.Σ. – Μέσα Φεβρουαρίου τα πρώτα πορίσματα

Η Παναιγιάλειος ΄Ενωση Συνεταιρισµών βιώνοντας τον παλµό του αγροτικού κόσµου της Αιγιάλειας, βρίσκεται αποδεδειγµένα στο πλευρό του και παρεµβαίνει ανά πάσα ώρα και στιγµή. 

Την π. εβδοµάδα στελέχη της Π.Ε.Σ. επισκέφθηκαν το υποκατάστηµα του ΕΛΓΑ στην Πάτρα, προκειµένου να λάβουν ενηµέρωση για την πορεία των πορισµάτων για τις ζηµιές στη σταφίδα και στα αµπέλια της Αιγιάλειας. 

Ο Αντιπρόεδρος της Π.Ε.Σ. κ. Νίκος Μιχαλόπουλος εξήγησε στο διεθυντή του ΕΛΓΑ και στον επόπτη, την ανάγκη επίσπευσης στην αποστολή των πορισµάτων, προκειµένου να δροµολογηθεί η πληρωµή των αγροτών. 

Τα στελέχη της ΠΕΣ επεσήµαναν ότι το θέµα επείγει, καθότι οι αγρότες της Αιγιάλειας βιώνουν µια πραγµατικά δύσκολη χρονιά µε µηδενικές παραγωγές στη σταφίδα και στο λάδι, εξαιτίας των καιρικών συνθηκών (χαλάζι, καύσωνας, βροχοπτώσεις) και της ακαρπίας.

Ο κ. Μιχαλόπουλος έλαβε τη διαβεβαίωση από τον ΕΛΓΑ ότι στα µέσα Φεβρουαρίου οι αγρότες θα λάβουν τα πρώτα πορίσµατα. Οι  υπεύθυνοι στον ΕΛΓΑ παραδέχτηκαν ότι όντως υπήρξε καθυστέρηση που οφείλεται στην έλλειψη προσωπικού, ενώ έλαβαν διαβεβαίωση πως από την πλευρά των γεωπόνων έγινε αντικειµενική προσέγγιση των ζηµιών κατανοώντας τα σοβαρά προβλήµατα που αντιµετωπίζουν οι αγρότες στις καλλιέργειες και κατά συνέπεια στη ζωή τους.

 Η παρέµβαση στελεχών της Π.Ε.Σ. στο υποκατάστηµα ΕΛΓΑ Πάτρας, σίγουρα αποτελεί µια καλή και αναγκαία κίνηση δείχνοντας ότι ο Συνεταιρισµός νοιάζεται και αγωνιά για τον αγρότη παραγωγό. Προσδοκούµε και την υλοποίηση κι άλλων παρόµοιων πρωτοβουλιών!

 

ΦΡΟΣΩ ΣΤΙΒΑΧΤΟΠΟΥΛΟΥ – ΣΤΑΥΡΙΔΗ

Εφημερίδα “ΤΥΠΟΣ ΤΗΣ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ”