Επιτυχημένο το Προσκοπικό συνέδριο της Περιφερειακής Εφορείας Δυτικής Πελοποννήσου

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το Προσκοπικό συνέδριο της Περιφερειακής Εφορείας Δυτικής Πελοποννήσου το Σαββατοκύριακο 19-20 Νοεμβρίου 2016 που φιλοξενήθηκε στο Πολύκεντρο Συνεδριακό Κέντρο στο Αίγιο. Ενενήντα περίπου Ενήλικα στελέχη από Αίγιο, Πάτρα, Κεφαλονιά, Ζάκυνθο, Πύργο και Αμαλιάδα παρακολούθησαν ομιλίες που αφορούσαν τον Απολογισμό του προσκοπικού έργου της προηγούμενης διετίας καθώς και ομιλίες για την εξέλιξη και την πρόοδο του Προσκοπισμού γενικότερα. Μετά από συζητήσεις σε κύκλους κατατέθηκαν προτάσεις από τους συμμετέχοντες ώστε να εκδοθούν πορίσματα τα οποία ψηφίστηκαν είτε θετικά είτε αρνητικά με σκοπό τη βελτίωση της λειτουργίας των Προσκοπικών συστημάτων.

Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου πραγματοποίηθηκε ενημέρωση από μέλη του ΚΕΔΜΟΠ – “Χάρισε Ζωή” του Πανεπιστημίου Πατρών, που έργο του είναι η ενημέρωση και η προσέλκυση εθελοντών δοτών μυελού των οστών. Με την ευκαιρία αυτή, πολλά από τα Ενήλικα στελέχη έγιναν Εθελοντές δότες.

Πριν την ολοκλήρωση του Συνεδρίου που περιελάμβανε την ψηφοφορία για την ανάδειξη μελών-εκπροσώπων των προσκοπικών συστημάτων της περιοχής στη Γ.Σ. του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων στην Αθήνα, πραγματοποιήθηκε προσκύνημα στην Πολυούχο της πόλης «Παναγία Τρυπητή» απ’ όπου τραβήχτηκε και η αναμνηστική φωτογραφία του Συνεδρίου.

Η συντονιστική ομάδα του Συνεδρίου καθώς και όλα τα μέλη που συμμετείχαν σε αυτό θέλουν να ευχαριστήσουν από καρδιάς τον Yπεύθυνο Α’ Βάθμιας Εκπαίδευσης Σχολικών Μονάδων Αιγιαλείας κ. Μπούλη Αντώνη και τον Διευθυντή του 1ου Δημοτικού Σχολείου Αιγίου κ. Παπαθεοδωρόπουλο Ιωάννη για την διευκόλυνση των διαδικασιών και τη φιλοξενία στις σχολικές εγκαταστάσεις, καθώς και την πρόεδρο της Δημοτικής Κοινοφελούς Επιχείρησης Αιγιαλείας (ΔΗΚΕΠΑ) κ. Μαρία Τσουκαλά για την διεξαγωγή του Συνεδρίου στο Πολύκεντρο Συνεδριακό Κέντρο.

dscn4645-1