Επιτυχημένη η συναυλία της Φιλαρμονικής και της Χορωδίας Αιγίου

«Μεγάλη επιτυχία σημείωσε η συναυλία, η οποία ήταν αφιερωμένη στους φίλους και στα μέλη της Φιλαρμονικής Αιγίου «Ευτέρπη» και της Χορωδίας Αιγίου 1933, που διεξήχθη στην αίθουσα θεάτρου της Φιλαρμονικής. Συμμετείχαν με εξαίρετο ποιοτικό πρόγραμμα η Φιλαρμονική Αιγίου, η παιδική Χορωδία της Φιλαρμονικής και η Χορωδία Αιγίου 1933.

Την Κυριακή 10 Νοεμβρίου, οι μουσικοί της Φιλαρμονικής, οι μικροί τραγουδιστές της παιδικής χορωδίας της Φιλαρμονικής και η Χορωδία Αιγίου 1933 σκόρπισαν μουσική μυσταγωγία και τύλιξαν το θέατρο με μία μοναδική μελωδική αύρα.

Μετά το χαιρετισμό στο πολυπληθές κοινό που πραγματοποίησε ο καλλιτεχνικός διευθυντής των μουσικών σχημάτων κ. Λεωνίδας Χαραλαμπόπουλος άρχισε το πρόγραμμα της βραδιάς.

            Με άψογη ποιότητα εκτέλεσης το μουσικό σύνολο της Φιλαρμονικής υπό την διεύθυνση του εξαίρετου κατά γενική ομολογία νεαρού μαέστρου Αντώνη Χαραλαμπόπουλου απέσπασε ενθουσιώδη χειροκροτήματα και τα μπράβο του κοινού.

Με ευαισθησία και δυναμικότητα συνόδευσαν το πρόγραμμα οι μουσικοί της φιλαρμονικής και δίκαια υποχρεώθηκαν από το κοινό σε αλλεπάλληλες υποκλίσεις.

Στη συνέχεια της συναυλίας παρουσιάστηκε η παιδική Χορωδία της Φιλαρμονικής με μικρούς χορωδούς από 5 έως 12 χρονών με υπεύθυνη στη μουσική τους εκμάθηση την πιανίστα Χριστίνα Αποστολοπούλου. Το ρεπερτόριό τους έτυχε μίας εξαιρετικής εκτέλεσης και η αμοιβή τους ήταν τα ατελείωτα χειροκροτήματα του κοινού.

Το πρόγραμμα έκλεισε με την άψογη εκτέλεση τραγουδιών από τη Χορωδία Αιγίου 1933 υπό τη διεύθυνση του μαέστρου Λεωνίδα Χαραλαμπόπουλου, στο πιάνο η Χριστίνα Αποστολοπούλου και σε σόλο η σοπράνο Βάλια Φωτιάδη.

Η ατμόσφαιρα που δημιουργήθηκε από την τέλεια ερμηνεία, τόσο της Φιλαρμονικής Αιγίου, όσο και της παιδικής Χορωδίας της Φιλαρμονικής και της Χορωδίας Αιγίου 1933, προσέφερε  μία αξέχαστη μελωδική συναυλία αντάξια του θερμού ακροατηρίου που είχε ασφυκτικά γεμίσει το θέατρο της Φιλαρμονικής Αιγίου.

Η παιδική Χορωδία της Φιλαρμονικής συνεχίζει εγγραφές και μουσική εκμάθηση παιδιών εντελώς δωρεάν.