Εμπορικός και Εισαγωγικός Σύλλογος Αιγιάλειας: “κ. Χαρδουβέλη, τα λουκέτα και οι κατασχέσεις είναι εύκολα και εσάς σας βάλαμε για τα δύσκολα”

Ο Εμπορικός και Εισαγωγικός Σύλλογος Αιγιαλείας απέστειλε επιστολή προς τον Υπουργό Οικονομικών κύριο Γκίκα Χαρδουβέλη, προκειμένου να διαμαρτυρηθεί για την επιβολή του ΕΝΦΙΑ:

 

«Κύριε Υπουργέ,

Τώρα που οι εκπτώσεις τελείωσαν αισθανθήκαμε την ανάγκη –υποχρέωση να σας μεταφέρουμε την αγανάκτηση και την απογοήτευση των μικρομεσαίων εμπόρων της Αιγιαλείας εξ’ αιτίας των αδικιών και των εξωπραγματικών λαθών από τα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ.

Η ανασφάλεια και το « τι μέλλει γενέσθαι» των καταναλωτών σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις των εμπόρων έφεραν μια πτώση του τζίρου 50%- 60% με αποτέλεσμα την υστέρηση εσόδων από τα ασφαλιστικά και κρατικά ταμεία.

Αλλάξτε τακτική όλοι εκεί εσείς οι «μεγάλοι» και συμβουλέψτε τους «ευθυνοανεύθυνους» που χαράσσουν αυτά τα μέτρα να πάψουν να ταλαιπωρούν τους καταναλωτές πρώτα και μετά εμάς τους εμπόρους .

Κύριε Υπουργέ ακούστε μας, ρωτήστε μας , συζητήστε μαζί μας για την κατάσταση της αγοράς, δώστε παράταση στους οφειλέτες εμπόρους επιμηκύνοντας τις δόσεις προς ΟΑΕΕ, τα κόκκινα δάνεια και λοιπές οφειλές και μετά πάρτε μέτρα ζωής και όχι θανάτου , μέτρα ανακούφισης και όχι εξόντωσης.

Τα λουκέτα, η υφαρπαγή περιουσιών και οι κατασχέσεις είναι τα εύκολα κύριε Υπουργέ και εσάς σας βάλαμε εκεί για τα δύσκολα.»