Επισκέψεις στο ΕΚΑΜΕ Αιγίου για τα Χριστούγεννα

Το Σάββατο 17 Δεκεμβρίου το απόγευμα πραγματοποιήθηκε φιλανθρωπικός αγώνας μπάσκετ από τον αθλητικό σύλλογο “Ήφαιστος- Αχιλλέας” τον οποίο παρακολούθησε αντιπροσωπεία παιδιών του Ε.Κ.Α.Μ.Ε. ύστερα από πρόσκληση και τα έσοδα εισόδου διατέθηκαν στο Κέντρο μας.

Την Τρίτη 20 Δεκεμβρίου αρχικά επισκέφθηκαν το Ε.Κ.Α.ΜΕ./ΑμΕΑ Αιγίου ο κύκλος επιστημόνων της Χριστιανικής Ένωσης μαζί με την δεσποινίδα Αρσινόη Παππά. Τραγούδησαν χριστουγεννιάτικα τραγούδια, παρουσίασαν ένα υπέροχο χριστουγεννιάτικο σκετσάκι και απέσπασαν το θερμό χειροκρότημα όλων.

Έπειτα το ζαχαροπλαστείο “Δημητρίου” έφερε διάφορα χριστουγεννιάτικα γλυκίσματα για τους εκπαιδευόμενους λόγω των όμορφων και χαρούμενων ημερών.

Την Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου τα παιδιά της Ε’ και ΣΤ’ τάξης του 9ου Δημοτικού Σχολείου συνοδευόμενα από την διευθύντριά τους κα. Αποστολοπούλου Κατερίνα και από τους δασκάλους τους κο. Γραμμενίδη Δημήτριο, κο. Μπούνια Κων/νο, κα. Μπονέλη Τερέζα, και κα. Ρίζου Ειρήνη τραγούδησαν σε χριστουγεννιάτικους ρυθμούς και ενθουσίασαν τους εκπαιδευόμενους του Κέντρου.

Εν συνεχεία ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αιγιαλείας κο. Μαμάσης Σωτήριος και τα μέλη κο. Μαυρίδης Σωκράτης, κα. Ελισάβετ Πίκουλα- Μπομποτσιάρη, κα. Σκούντζου Μάρθα και κα. Σία Καλαμιώτη έφεραν γλυκά και τσουρέκια κάνοντας τους εκπαιδευόμενους να πλημμυρίσουν από χαρά και ανυπομονησία μέχρι να τα απολαύσουν και πολλούς μαρκαδόρους για να δημιουργούν τις ζωγραφιές τους.

Η εταιρεία ” ΚΡΙΝΟΣ ” της οικογένειας Αναστασοπούλου πρόσφερε πορτοκαλάδες και κρουασάν για το δεκατιανό γεύμα των παιδιών.

Την Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου αρχικά τα παιδιά της Ε’ και ΣΤ’ τάξης του 4ου Δημοτικού σχολείου μαζί με τους δασκάλους τους κα. Λαλιώτη Μαρία και κο. Θεοδωρόπουλο Διονύση είπαν ποιήματα και τραγούδησαν χριστουγεννιάτικα τραγούδια στα ελληνικά, στα αγγλικά αλλά και στα γαλλικά εκπλήσσοντάς μας όλους ευχάριστα.

Στη συνέχεια τα παιδιά της Β1 τάξης του 3ου Γυμνασίου μαζί με τον γυμναστή τους κο. Καϊάφα Γιώργο τραγούδησαν χριστουγεννιάτικα τραγούδια με συνοδεία μουσικών οργάνων, χόρεψαν μαζί με τους εκπαιδευόμενους και έφεραν διάφορα δώρα και γλυκά για όλους.

Η επιθυμία των ανθρώπων να συμμετέχουν στη καθημερινότητα των ατόμων με αναπηρίες δείχνει το μέγεθος της ευαισθητοποίησης του κοινωνικού συνόλου.

Το Δ.Σ. τους ευχαριστεί όλους θερμά και τους εύχεται υγεία, ευτυχία και καλές γιορτές.