Επισκέψεις Ιερώνυμου στο 6ο Δημοτικό σχολείο και στο 1ο και 2ο Λύκειο Αιγίου

Με την έναρξη του νέου έτους ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Ιερώνυμος επισκέφθηκε το 6οΔημοτικό Σχολείο, το συστεγαζόμενο Νηπιαγωγείο καθώς επίσης το πρώτο και δεύτερο Λύκειο της πόλεως του Αιγίου.

Με εγκαρδιότητα υποδέχτηκαν οι Εκπαιδευτικοί και οι μαθητές τον Ποιμενάρχη μας, εκφράζοντας την χαρά και την ελπίδα τους ότι η συνάντηση αυτή θα αποτελέσει την απαρχή μία αγαστής συνεργασίας με την τοπική Εκκλησία και εξέφρασαν τις ευχαριστίες τους προς τον Σεβασμιώτατο για την πρωτοβουλία του να αρχίσει την ποιμαντική του διακονία ερχόμενος σε επαφή με τα νέα παιδιά και την εκπαιδευτική κοινότητα της περιοχής.

Ο Μητροπολίτης μας απευθυνόμενος στους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς αναφέρθηκε στην παρουσία του Χριστού στη ζωή μας και στην εμπιστοσύνη που χρειάζεται να έχουμε στο πρόσωπο του Θεού. Τόνισε ιδιαίτερα ότι όλοι μας πρέπει να παραδειγματιστούμε από τα παιδιά, από την αγνότητα της ψυχής τους, την αθωότητα, την αυθεντικότητα και τον αυθορμητισμό τους. Εξάλλου, όπως ο Κύριος είπε, θα πρέπει να γίνουμε παιδιά για να εισέλθουμε στη Βασιλεία του Θεού. Και τους προέτρεψε να διατηρήσουν τη χαρά στην καρδιά τους, η οποία αποτελεί ένδειξη της παρουσίας της Θείας Χάριτος στη ζωή του κάθε ανθρώπου.  Να έχουν  για πάντα ανοιχτή την καρδιά και να δείχνουν αγάπη και σεβασμό σε όλους γύρω τους, στους γονείς και στους δασκάλους τους και να οικοδομήσουν αληθινή φιλία και αγάπη με τους συμμαθητές τους. Ευχήθηκε σε όλους καλή, ευλογημένη χρονιά και κάθε πρόοδο και πνευματική καρποφορία στις προσπάθειές τους. Τέλος εξέφρασε τις θερμές ευχαριστίες του για την θερμή υποδοχή που του επιφύλαξαν.

Στη συνέχεια είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τους μαθητές και να απαντήσει στις ερωτήσεις τους, ενώ τους προσέφερε ως ευλογία μια μικρή εικόνα της Παναγίας της Τρυπητής και ένα μικρό ξύλινο σταυρό.

Ενθουσιασμένοι από την παρουσία του Ποιμενάρχη μας, οι μαθητές του 6ουΔημοτικού σχολείου παρουσίασαν προσωπογραφίες αγίων, που οι ίδιοι είχαν φιλοτεχνήσει, ενώ τα παιδιά του Νηπιαγωγείου τραγούδησαν με τις μελωδικές φωνές τους.

Ιδιαίτερη συνομιλία είχε με τους  Εκπαιδευτικούς, επαίνεσε το σπουδαίο έργο που επιτελούν, έδωσε συγχαρητήρια στον Διευθυντή και στους διδάσκοντες, ευχόμενος ο Χριστός να τους ενισχύει και να ευλογεί τους κόπους τους ώστε η προσπάθειά τους δια την διαπαιδαγώγηση των νέων να καρποφορήσει . Ως ανάμνηση της επισκέψεώς του τους έδωσε μία εικόνα της Παναγίας μας για το σχολείο τους, ενώ και εκείνοι ανταπέδωσαν με συμβολικά δώρα.

ΕΚ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ