Επιδημιολόγος του Yale συστήνει επτά προληπτικά μέτρα κατά του Covid-19

Ο Durland Fish, επιδημιολόγος της Σχολής Δημόσιας Υγείας του Πανεπιστημίου Yale, εκφράζει τη δημόσια ανησυχία του για την έλλειψη πληροφόρησης σχετικά με το τι μπορούμε να κάνουμε προληπτικά όσον αφορά την αποφυγή μόλυνσης με το νέο κορνοϊό.

Επισημαίνοντας ότι δεν υπάρχει χρόνος στο παρόν στάδιο για τη διεξαγωγή μελετών για την αποτελεσματικότητα των μέτρων που προτείνουν και με δεδομένο ότι η νόσος του ιού της νόσου και η κορωναϊκή έχουν παρόμοιες διαδρομές, προτείνει μερικές συμβουλές βασισμένες στην κοινή λογική για την προστασία μας.

  1. Πλένετε σε κάθε ευκαιρία τα χέρια σας με σαπούνι και ζεστό νερό για τα συνιστώμενα 20 δευτερόλεπτα. Οι περισσότεροι ξεπλένουν γρήγορα τα χέρια τους για λίγα δευτερόλεπτα, μια ανενεργή μέθοδο για την απομάκρυνση των ιών. Είκοσι δευτερόλεπτα κατ ‘ελάχιστο.
  2. Αποφύγετε να πιάνετε χρηματα. Τα χαρτονομίσματα που σας δίνουν μπορούν προηγουμένως να βρίσκονται στα χέρια ενός φορέα του ιού. Χρησιμοποιήστε πλαστική χρηματικότητα (χρεωστική κάρτα) σε κάθε ευκαιρία.
  3. Έχετε μαζί σας το δικό σας στυλό για τις περιπτώσεις στις οποίες πρέπει να υπογράψετε την υπογραφή σας.
  4. Χρησιμοποιήστε το αριστερό χέρι αν είστε δεξιά για να ανοίξετε τα παράθυρα και αποφύγετε να πιέσετε τα κουρτίνα όταν αυτό είναι εφικτό.
  5. Χρησιμοποιείστε όχι το δάκτυλο αλλά το κόμπο του μικρού σας δακτύλου για να πιέσετε το κουμπί του ανελκυστήρα ή οποιουδήποτε άλλου κουμπιού. Αυτό το σημείο του δακτύλου είναι απίθανο να ακουμπήσει το πρόσωπό σας.
  6. Αποφύγετε τα παπούτσια παρά μόνο αν πέφτετε! Είναι συνηθισμένο – και ασφαλές – να τα πιάνετε καθώς χρησιμοποιούμε τα σκάλες, αλλά να σκεφτείτε πόσοι άλλοι που έχουν βήξει ή φτενιστεί τους έχουν καταφέρει.
  7. Χρησιμοποιήστε αντισηπτικά ελεύθερα σε συναντήσεις ή δημόσιες εγκαταστάσεις και αποφύγετε να μοιραστείτε έγγραφα ή άλλα αντικείμενα που έχουν εμπλακεί σε άλλους πριν από εσάς.