Επαφές Βασιλικής Ψυχράμη σε Διακοπτό και Αιγείρα

ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ ΣΤΗΝ ΟΔΙΚΗ ΣΥΝΔΕΣΗ ΤΩΝ ΠΑΡΑΛΙΑΚΩΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ ΤΗΣ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ

Χρήσιμες επαφές και συζητήσεις με πολίτες της Ανατολικής Αιγιάλειας είχε την Μεγάλη Τετάρτη η υποψήφια Δήμαρχος Αιγιαλείας Βασιλική Ψυχράμη, επισκεπτόμενη το Διακοπτό και την Αιγείρα. Η επικεφαλής της «ΠΟΙΟΤΙΚΗΣ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ» μαζί με μέλη του συνδυασμού είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με κατοίκους, καταγράφοντας τους προβληματισμούς και τις προτάσεις τους.

Αγγίζοντας τον… σφυγμό των κατά τόπους κοινωνιών, η Βασιλική Ψυχράμη, ακούγοντας με μεγάλη προσοχή τα όσα οι πρόεδροι και οι κάτοικοι πρότειναν για τις περιοχές τους, δεσμεύθηκε για την δρομολόγηση συγκεκριμένων λύσεων στα προβλήματα.

Εκτός του μείζονος προβλήματος των απορριμμάτων, που απασχολεί το σύνολο του Δήμου Αιγιαλείας και το σοβαρό θέμα της αποκατάστασης του ΧΥΤΑ Αιγείρας που έθεσαν οι κάτοικοι, ένα από τα πιο σοβαρά ζητήματα που αναφέρθηκαν στην κ. Ψυχράμη, είναι η σύνδεση του Διακοπτού με τον Ελαιώνα, δεδομένου ότι οι δύο περιοχές έχουν αποκοπεί μετά την κατάργηση της μικρής πεζογέφυρας που υπήρχε, λόγω των έργων για την νέα σιδηροδρομική γραμμή. Οι κάτοικοι επεσήμαναν ότι το γεγονός αυτό λειτουργεί αντιαναπτυξιακά, ιδίως τους καλοκαιρινούς μήνες που οι πολυάριθμοι επισκέπτες δεν μπορούν να βρεθούν από την μία παραλία στην άλλη, παρότι αυτές απέχουν ελάχιστα.

Από την πλευρά της η Βασιλική Ψυχράμη τόνισε πως πράγματι πρόκειται για ένα δίκαιο αίτημα των κατοίκων, το οποίο πρέπει να ικανοποιηθεί, σημειώνοντας ότι η σύνδεση όλων των τοπικών κοινοτήτων της παραλιακής ζώνης θα αποτελέσει προτεραιότητά της. Μάλιστα, έκανε γνωστό πως προτίθεται να ζητήσει από την ΓΑΙΟΣΕ την αξιοποίηση της παλαιάς σιδηροδρομικής γραμμής με σκοπό την σύνδεση των παραλιακών περιοχών, προς όφελος κατοίκων και επισκεπτών, δεδομένου ότι κάτι τέτοιο θα δώσει μεγάλη αναπτυξιακή ώθηση και προστιθέμενη τουριστική αξία στις παραλιακές κοινότητες της Αιγιάλειας.