Επανίδρυση της Κινηματογραφικής Λέσχης Αιγίου – Προβολές κάθε Δευτέρα, από αρχές Νοεμβρίου έως Μάρτιο

Ύστερα από μια δεκαετία από την τελευταία της προβολή, επανιδρύθηκε το μη κερδοσκοπικό σωματείο «Κινηματογραφική Λέσχη Αιγίου». Ένας πυρήνας νέων ανθρώπων, με ιδιαίτερη διάθεση για δημιουργικές δράσεις γύρω από το χώρο του κινηματογράφου, ανέλαβε την πρωτοβουλία επανασύστασης.

Ο σκοπός επανίδρυσης της λέσχης, είναι η δημιουργία μιας ενεργούς κινηματογραφικής κοινότητας στην πόλη του Αιγίου. Μέσα στις πρώτες κινήσεις που πραγματοποιήθηκαν από τα μέλη της λέσχης, είναι η κατάρτιση του ετήσιου προγράμματος προβολών για τη σεζόν 2016-2017, το οποίο περιλαμβάνει τουλάχιστον 15 ταινίες και θα ανακοινωθεί τις επόμενες ημέρες. Οι ταινίες που θα προβληθούν είναι στην πλειοψηφία τους βραβευμένες ταινίες, που έχουν διακριθεί σε φεστιβάλ ανά τον κόσμο, τα τελευταία έτη.

Παρά το υψηλό κόστος προμήθειας των ταινιών από τις εταιρίες διανομής και τα έξοδα χρήσης, η τιμολογιακή πολιτική που αποφασίστηκε, θα είναι από τις χαμηλότερες στην Ελλάδα και η είσοδος θα είναι δωρεάν για τα μέλη, αφού εγγραφούν με κόστος το οποίο θα ανακοινωθεί σύντομα μαζί με το πρόγραμμα των ταινιών. Στόχος είναι η συμμετοχή μεγάλης μερίδας των πολιτών και των φοιτητών της πόλης γι’ αυτό και επιλέχθηκε χαμηλό κόστος για να είναι ανοιχτή η πρόσβαση στην ευρύτερη πλειοψηφία, καθώς και ειδικές τιμές για φοιτητές – ανέργους.

Μέσα στα σχέδια της κινηματογραφικής λέσχης εκτός των προβολών, είναι η πραγματοποίηση σεμιναρίων, ομιλιών, εργαστηρίων και λοιπών δράσεων με άξονα την τέχνη του κινηματογράφου, από πετυχημένους επαγγελματίες και ακαδημαϊκούς.

Το σύνολο των ιδρυτικών μελών της λέσχης απαρτίζεται από άτομα ηλικίας 23-35 ετών, ενώ πραγματοποιήθηκαν οι εκλογές του Σωματείου τη Δευτέρα 17/10/2016, όπου αναδείχθηκε το Διοικητικό Συμβούλιο. Αξίζει να τονισθεί ότι αρωγός και ένθερμος υποστηρικτής της Κινηματογραφικής Λέσχης είναι η ΔΗ.ΚΕ.ΠΑ και η πρόεδρός της κ. Μαρία Τσουκαλά.

Οι προβολές της λέσχης θα πραγματοποιούνται στο Δημοτικό Κινηματογράφο «Απόλλων», κάθε Δευτέρα και ώρα 22:00 περίπου, από τις αρχές Νοεμβρίου έως τον Μάρτιο του επόμενου έτους.

 

Πληροφορίες στο email: cineaigio@gmail.com και στο www.cinegio.gr