Επίσκεψη Φαρμάκη – Καλογερόπουλου στο έργο αποκατάστασης Ζωοδόχου Πηγής, Κανελλοπούλου και Κορίνθου στο Αίγιο

Το Αίγιο επισκέφθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας κ. Νεκτάριος Φαρμάκης, ώστε να ενημερωθεί για την πορεία των εργασιών συντήρησης-αποκατάστασης και άρσης επικινδυνότητας στις οδούς Ζωοδόχου Πηγής, Κανελλοπούλου και Κορίνθου που βρίσκονται σε εξέλιξη.

Αρχικά ο κ. Φαρμάκης είχε συνάντηση εργασίας με τον Δήμαρχο Αιγιαλείας κ. Δημήτρη Καλογερόπουλο στο γραφείο του στο Δημαρχείο, όπου εκτός από τη συντήρηση στο Εθνικό Οδικό Δίκτυο δικαιοδοσίας της Περιφέρειας, έγινε ενημέρωση και για έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη και αφορούν στη συντήρηση επαρχιακών οδών σε όλο το οδικό δίκτυο του Δήμου Αιγιαλείας, καθώς και στην αποκατάσταση βατότητας στις επαρχιακές οδούς Δερβενάκι-Δουμενά και Δουμενά-Ζαχλωρού-Πούντα (22ης Ε.Ο. Διακοπτού – Καλαβρύτων).

Στη συνέχεια, Περιφερειάρχης και Δήμαρχος, συνοδευόμενοι από συνεργάτες τους, πραγματοποίησαν αυτοψία στα έργα αποκατάστασης που βρίσκονται σε εξέλιξη στο τμήμα Ζωοδόχου Πηγής – Κανελλοπούλου και Κορίνθου, σε μήκος περίπου 1,3 χλμ. και αφού ολοκληρώθηκαν οι εργασίες κατασκευής του αποχετευτικού έργου που πραγματοποίησε πρόσφατα η ΔΕΥΑ Αιγιαλείας.

Ο Δήμαρχος Αιγιαλείας κ. Δημήτρης Καλογερόπουλος σημείωσε ότι: «Πρόκειται για σημαντικές οδικές αρτηρίες που αφορούν στη διευκόλυνση της κυκλοφορίας στην πόλη του Αιγίου. Κατά το παρελθόν υπήρχε το αίτημα επισκευής και συντήρησης των εν λόγω δρόμων. Μετά από πολλή δουλειά και σωστή προετοιμασία του αιτήματός μας και κατόπιν της αποδοχής του από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, προσωπικά ο Περιφερειάρχης κ. Νεκτάριος Φαρμάκης ικανοποίησε το αίτημα και γι’αυτό δεν μπορούμε παρά να είμαστε πολύ ευχαριστημένοι. Μέσα από αυτή τη συνεργασία μας προκύπτει ένα πολύ σημαντικό παράδειγμα του πώς μπορούν να συνεργάζονται δύο αρχές, εν προκειμένω Περιφέρεια και Δήμος, παρουσιάζοντας ένα εργαλείο συμπεριφοράς με τα καλύτερα αποτελέσματα, επ’ωφελεία του κοινού μας στόχου που είναι η παράδοση αξιόλογων έργων στην κοινωνία μας.»

Παρόντες στην αυτοψία ήταν ο αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Αχαΐας κ. Χαράλαμπος Μπονάνος, ο βοηθός Περιφερειάρχη σε θέματα Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Πάνος Σακελλαρόπουλος, ο σύμβουλος του Περιφερειάρχη, αρμόδιος για τα ευρωπαϊκά προγράμματα και τις διεθνείς σχέσεις της Περιφέρειας κ. Χρήστος Μπούνιας και ο πρόεδρος της Κοινότητας Αιγίου κ. Γιώργος Γκιώνης.