Επίσκεψη του Σταύρου Αραχωβίτη στις εγκαταστάσεις της ΠΕΣ

Επίσκεψη στις εγκαταστάσεις της Παναιγιαλείου Ενώσεως Συνεταιρισμών πραγματοποίησε στις 12.00΄ π.μ της Δευτέρας, 28.02.2022, ο πρώην Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και Υπεύθυνος του Τομέα Αγροτικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, Βουλευτής κ. Σταύρος Αραχωβίτης.

Τον πρ. υπουργό συνόδευαν ο Βουλευτής Αχαΐας κ. Μάρκου καθώς και ο πολιτευτής πρ. Βουλευτής κ. Ριζούλης καθώς και τα στελέχη της τοπικής οργάνωσης κ. Αλεξανδροπούλου Τασία και Ιερόθεος Μουρίκης.

Ο πρώην Υπουργός έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για το μείζον ζήτημα της σταφιδικής κρίσης, έδειξε ότι παρακολουθεί ευθύς εξ αρχής το πρόβλημα της σταφίδας και ενημερώθηκε από τους εκπροσώπους της Π.Ε.Σ. την Διοίκηση και τον Γεν. Διευθυντή για τις τελευταίες εξελίξεις σχετικά με την πορεία της απορρόφησης της σταφίδας που εξήγγειλε ο απερχόμενος Υπουργός κ. Λιβανός, αλλά για την προσέγγιση του ζητήματος από τη νέα ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης.

Ο κ. Αραχωβίτηςπροέταξε ευθέως την οικονομική στήριξη του σταφιδοπαραγωγού ταυτόχρονα με την άμεση απορρόφηση των αποθεμάτων του προϊόντος ως το αυτονόητο και το πιο σημαντικό μέτρο που πρέπει να υλοποιηθεί για την προστασία του ίδιου του προϊόντος της σταφίδας και για τη διασφάλιση της καλλιέργειάς του σημειώνοντας χαρακτηριαστικά ότι «χωρίς την απορρόφηση των αποθεμάτων δεν υπάρχει μέλλον στην καλλιέργεια της σταφίδας, δεν θα υπάρχει σταφίδα και κατ’ επέκταση δεν θα υπάρχουν ούτε οι παραγωγοί, ούτε οι συνεταιριστικές οργανώσεις τους, αλλά ούτε και οι έμποροι». Παράλληλα, μετά από τη διεξοδική συζήτηση και ανάλυση του θέματος που είχε με τη Διοίκηση της Π.Ε.Σ., κατέληξε ότι εάν το Υπουργείο είχε εμπράκτως ενδιαφερθεί νωρίς για το πρόβλημα της σταφίδας αυτό θα είχε λυθεί άμεσα και με ελάχιστο κόστος, το προϊόν και οι παραγωγοί θα είχαν προστατευθεί και αυτό θα ήταν προς το συμφέρον όλων.

Η συνάντηση ολοκληρώθηκε με την επίσκεψη του κ. Στ. Αραχωβίτη στις εγκαταστάσεις του εργοστασίου της Π.Ε.Σ., όπου με τη συνοδεία των εκπροσώπων και των αρμόδιων συνεργατών της, είχε την ευκαιρία να γνωρίσει από κοντά τις υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις και όλη την παραγωγική διαδικασία τυποποίησης και συσκευασίας της σταφίδας, μένοντας ενθουσιασμένος με την ποιότητα, την ασφάλεια και την αποδοτικότητα των εγκαταστάσεων, καθώς και την κατάρτιση και απόδοση του προσωπικού.

Η Διοίκηση της Π.Ε.Σ ευχαρίστησε τον πρ. υπουργό για το ενδιαφέρον του καθώς και όλων των παρισταμένων για την επίλυση της σταφιδικής κρίσης.