Επίσκεψη Ανδρέα Ριζούλη στα γραφεία του Εμπορικού Συλλόγου Αιγιάλειας

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νομού Αχαΐας κ. Ανδρέας Ριζούλης επισκέφθηκε σήμερα 4 Φεβρουαρίου τα γραφεία του Εμπορικού Συλλόγου Αιγιάλειας και συναντήθηκε με το Διοικητικό Συμβούλιο, όπου η Πρόεδρος κ. Μαίρη Χρονοπούλου και τα μέλη, έθεσαν στον βουλευτή θέματα που αφορούν την πορεία της οικονομίας, το εμπόριο και τα πολλά λουκέτα στην αγορά τα τελευταία χρόνια.

Το Προεδρείο έθεσε τα εξής ερωτήματα στον κ. Ριζούλη, σχετικά με:

1. Τις επιχειρήσεις που επλήγησαν από τις μεγάλες πυρκαγιές του 2007- Πυρόπληκτα δάνεια

2. Ασφαλιστικό- Οφειλές ΕΦΚΑ, με προϋποθέσεις για τις 120 δόσεις

3. «Κόκκινα» δάνεια

4. POS – Ακατάσχετος λογαριασμός

5. ΔΕΗ – Ρύθμιση ληξιπρόθεσμων οφειλών.

Το Προεδρείο εξέφρασε, επίσης, την βαθύτατη ανησυχία του και για την πορεία του τοπικού αγροτικού εμπορίου όπως: 1. τα εσπεριδοειδή , τα οποία, κατά την φετινή χρονιά, παρέμειναν αδιάθετα προς πώληση, λόγω της χαμηλής τιμής τους και 2. Το ζήτημα της αποζημίωσης των ελαιοπαραγωγών για την φετινή κακή παραγωγική χρονιά

Το Προεδρείο του Συλλόγου  ζήτησε, επίσης: 1. Την αναβάθμιση των σχολών ΤΕΙ του Αιγίου σε πανεπιστημιακές. 2. Την δημιουργία νέων τμημάτων οινολογίας – αμπελοκαλλιέργειας, σε συσχετισμό με την παραγωγική δύναμη της περιοχής, για το οποίο και δεσμεύτηκε, αναγνωρίζοντας ότι είναι μια εξαιρετική πρόταση 3. Τέλος, ζήτησε την δημιουργία προγραμμάτων στήριξης της παραγωγικότητας, της εξαγωγής και γενικότερα στήριξης του εμπορίου, με την βοήθεια του κράτους.

Ο κ. Ριζούλης έλαβε αναλυτικό υπόμνημα με τις ανωτέρω θέσεις του Συλλόγου, προκειμένου να το φέρει προς συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής.